Muziekvereniging Concordia

Communities

ZeelandNet

Muziekvereniging Concordia

Omdat samen muziek maken zoveel leuker is!

165.119 bezoekers 9 leden Log in

Muzikale memories


Op deze pagina staan een aantal belangerijke gebeurtenissen die bijgehouden zijn sinds muziekvereniging Concordia een internetsite heeft.

110 jaar Concordia
2012: muziekfestival, play-inn, afsluiting 2 avonden Concordia in Rosso

In verband met het 110-jarig jubileum van Concordia dat in 2012 werd gevierd werden verschillende activiteiten georganiseerd voor toeschouwers en muzikanten uit de regio. Zo werd een muziekfestival voor korpsen uit de regio gehouden in september, een play-in waaraan ruim 100 Thoolse muzikanten deelnamen en als afsluitingsconcert 2 x Concordia in Rosso. Tijdens dit concert traden naast de fanfare en slagwerkgroep van Concordia ook plaatselijke solisten als Jasper Quist, Emmelien Kot, Marianne Tichem, Sylvia Reijngoudt en oude bekende van onze vereniging Lex Lebeau op. Trombone ensemble de Trombadours en tv-presentator/oud-inwoner John Williams maakten het geheel tot een waar feest.

 

Kerstconcert met gelegenheidskoor
vrijdag 21 december 2007

Vrijdagavond 21 december sloot muziekvereniging Concordia haar jubileumjaar af met het kerstconcert waaraan naast de fanfare onder leiding van Walter Siol ook het gelegenheidskoor onder leiding van Ceest den Braber deelnamen. Om zeven uur lag de rode loper klaar, was de gluhwein en chocolademelk warm en blies het kerst-jazzcombo in de foyer. Het publiek stroomde langzaam binnen totdat de zaal nok vol zat. Het concert werd geopend door onze speaker Frans Quist, die aankondigde dat we tijdens het eerste nummer een fotopresentatie van alle jubileumactiviteiten konden bekijken. Hierna werd het jubileumlied op de wijze van The Second Walz ten gehore gebracht door koor en fanfare. Toen was het tijd voor het kerstconcert. Maar, wat is een kerstconcert zonder buisklokken? Van het geld dat Concordia verzamelde in de weken voor het concert door de buisklokkenactie werd het mogelijk om een schitterende buisklokkenset te kopen, die hoofdsponsor KOT&HAGE mocht onthullen. Hierna begon het kerstgedeelte van de avond. Verschillende populaire en traditionele kerstwerken werden door koor en fanfare ten gehore gebracht. Ook nummers als We are the World, Happy Christmas, Last Christmas en Felice Navidad werden door het publiek met een groot applaus gewaardeerd. Aan het einde van het concert werden sponsoren, dirigenten, medewerkers en organisatie bedankt met een bloemetje.

Na het concert was er een gezellig apres ski feest in onze eigen apres ski hut in de kleine zaal van de Wimpel, waar velen nog borrel dronken en een dansje waagden. Kortom een super geslaagde/gezellige avond waar nog lang over nagepraat zal worden.

------------------------------------------------------------------

Verslag jaarconcert 17 maart 2006
Afscheid instructeur Hans Orgers

 Muziekvereniging Concordia gaf ook dit jaar weer een jaarconcert, en wel op vrijdagavond 17 maart. Dit concert was voor de slagwerkgroep wel heel speciaal. Het was namelijk het laatste concert onder leiding van onze eigen instructeur Hans Orgers, hij nam afscheid van de groep om gezondheidsredenen. De slagwerkgroep had voor deze gelegenheid een gevarieerd programma, van de oude bekende mars Variant (gespeelt op het eerste concert van Concordia met Orgers) tot percussion muziek als Latin Makes Samba met solo op de bongo Vera, Raisand en Caro. Ook de kraker van de Concert of the Century Back to Bozio met als soliste Diana op de Toms werd nog een keer ten gehore gebracht. Bijna aan het einde van onze bijdrage van het concert gekomen mocht Orgers zelf nog even de stokken van de grote trom in handen nemen tijdens het nummer Disco 1. De fanfare die voor de pauze optrad bracht ook een programma van klassiek tot pop met Choral and Rock Out, Axel F (bekend van de ringtone Crazy Frog) en The Handyman.

Als definitief afscheid gaat de slagwerkgroep woensdagavond nog gourmetten, maar het muzikale afscheid is met dit concert al genomen. Tijdens het concert zijn er ook nog foto's gemaakt die wij u niet willen onthouden.


Hans Orgers aan het werk tijdens zijn laatste concert
       


De slagwerkgroep tijdens het nummer Stokkenshow.


Als afscheidscadeau kreeg Hans een mooie trommel met aan allebei de
kanten foto's van de groep.


De gebruikelijke bos bloemen, uitgereikt door de voorzitter.


Groepsfoto.

------------------------------------------------------------------

Grandioos Spektakel Sluitwerk Feestjaar Concordia
2002: Afsluitingsconcerten 100 jarig bestaan

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben wij ons feestjaar afgesloten met ongekend spektakel. Tijdens twee bijna volledig uitverkochte shows werd het publiek verwend met entertainment van de bovenste plank. Het dol enthousiaste publiek ging dan ook volledig uit haar dak tijdens dit absolute meesterwerk genaamd Concert of the Century!

Het afgelopen jaar is voor ons één groot feestjaar geweest. Wij gaven bijvoorbeeld begin dit jaar een concert in samenwerking met het Bruinisser Visserkoor. Wij gingen onder andere door het dorp op boerenkarren. Wij hielden met de plaatselijke voetbalvereniging een feestweek. Wij hielden in de Voorstraat een drumfestival en alle Thoolse korpsen maakten een rondgang door het dorp. Het sluitwerk van dit feestjaar is het Concert of the Century geworden. Wij hebben het Concert of the Century gebaseerd op de bekende Night of the Proms concerten van Ahoy. Dit betekent dat een mix van klassieke en popmuziek de boventoon voerden. Wij hebben het Concert of the Century 2 keer uitgevoerd. Op deze manier konden in totaal 500 toeschouwers de show meemaken. De eerste show was afgelopen vrijdag en afgelopen zaterdag was de tweede show. Beide shows waren exact hetzelfde. Naast 250 toeschouwers (waarvan 80 staand publiek en 170 op de speciaal gebouwde tribune) per avond waren er per avond ook 150 vrijwilligers aanwezig. Deze groep vrijwilligers bestond uit een 65 leden tellend gelegenheidskoor onder leiding van Kees den Braber, de 15 leden van de slagwerkgroep van Concordia onder leiding van Hans Orgers, de 45 leden van de fanfare van Concordia onder leiding van Walter Siol, 15 crewleden, 5 bandleden van Bootlegg en 5 bandleden van JIC.

Showbizz
Om exact 20:00 uur ging de zaal van dorpshuis de Wimpel open waarna een 8 meter lange limousine de hoofdsponsors afzette. Over de rode loper liepen zij onder het geflits van fotocamera's tussen de dranghekken door naar binnen, waarna het publiek volgde. Overigens stond op het dak van de Wimpel een billboard dat werd belicht door schijnwerpers. Om 20:30 uur startte de show met het korte maar indrukwekkende werk A Space Odessy. Voice-over Jan Plekkenpol kondigde de te spelen nummers aan. Overigens kon ook van de aan het dak hangende videowall de nummers worden afgelezen.

Bij Hymn & Triumphal March From Aïda kon het gelegenheidskoor zich voor het eerst laten horen. Zij zongen dit moeilijke werk feilloos, wat aangeeft hoeveel talent er in een relatief klein dorp als Sint Philipsland is. Toen was het de beurt aan de Fluplandse René Froger: Marijn Geluk, leadzanger van de amper 6 maanden geleden opgerichte coverband JIC zong This Is The Moment. Zijn schitterende stem zorgde ervoor dat Marijn aan het eind van het nummer een staande ovatie kreeg. Na de lekkere meezinger American Pie werd, aldus de voice-over, het Fluplandse volkslied gespeeld en gezongen: Lex Lebeau, leadzanger van de band Bootlegg, stapte in de schoenen van Pascal Jacobs van Blof en zong De Kust. Dit nummer werd door het publiek uit volle borst meegezongen. Daarna was het de beurt aan een viertal Fluplandse Frank Sinatra's. Henk den Haan, Bert Kramer, Peter van de Velde en Jan Walpot zongen samen 4 nummers van De Voice. Deze moeilijke nummers zetten zij zo overweldigend goed weg dat zij nog voordat zij voor de laatste maal My Way konden uitbrengen een oorverdovend applaus kregen. Zij waren overigens geheel naar Sinatra-normen gekleed.

Uitzinnig
Na de pauze ging de slagwerkgroep verder met het programma. Hun speelkunsten zijn van ongekend hoge klasse, met als uitschieter Diana Verkerke. Zij had een solo in het nummer Bongo Solereo en zij sloeg de sterren van de hemel. Overigens liet de slagwerkgroep zien dat zij niet alleen met hun stokken goed kunnen omgaan, maar ook met hun handen en voeten. Al stampvoetend en handenklappend werd het volgende nummer uitgevoerd. Een piccolo, gespeeld door Gerard Noordhoek, was dusdanig enthousiast geraakt dat hij zich spontaan aanmeldde voor de slagwerkgroep. Het slotnummer van de slagwerkgroep was een duet van Marloes van der Est en Wendy Ridderhof.

De eerste artiest die hierna opkwam was de Fluplandse Mireille Quist. Zij zong het nummer De Zee van Trijntje Oosterhuis. Mireille overweldigde het publiek met haar zangtalent. Daarna was het tijd voor het ruigere werk. De rockband Bootlegg ondersteunde de fanfare tijdens een mix van liedjes van Deep Purple. Deze ondersteuning zorgde ervoor dat Annelies Snoep vleugeltjes kreeg en daardoor haar solo in Deep Purple subliem ten uitvoer bracht. Het daverende applaus zorgde ervoor dat de Wimpel schudde op haar grondvesten. De Fluplandse Kees den Braber zong daarna Time To Say Goodbye van Andrea Bocelli. Kees oogste hiermee zeer veel lof. Toen werd Land van Maas en Waal van Boudewijn de Groot opgezet. Deze meezinger zorgde voor groteske opstoppingen onder het staande publiek omdat zij spontaan de polonaise hadden ingezet. Daarna werd het We Will Rock You en het We Are The Champions van Queen ingezet. Dit was een gigantische knaller en tijdens dit nummer begeleidde de piccolo op hilarische wijze de aanwezigen met de Fluplandwave. Tevens bracht Joke Bomas het Bohemian Rhapsody voortreffelijk ten gehore. Het slotnummer Happy Days Are Here Again bestond uit een langzaam gedeelte en een snel gedeelte. In het langzame gedeelte bedankte voorzitter Marianne de Jager de solisten. Toen zij uitgesproken was brak het snelle gedeelte aan en tegelijkertijd werd de confetti de zaal ingespoten. Dit had tot gevolg dat het publiek uitzinnig werd en de kroonluchters die speciaal voor de gelegenheid aan het dak waren opgehangen, mee gingen deinzen.

After-party
Na de show werd er in de hal van de Wimpel nog verder gefeest onder leiding van de band JIC. Deze Fluplandse vriendengroep bestaat uit 5 jongens van allen rond de 20 jaar. Zij hebben in korte tijd enorm veel geleerd en waren in staat om de after-party van Concordia op te luisteren met nummers van onder andere U2 en Bryan Adams. Hun talent bleek ook wel uit het enthousiamse waarmee hun nummers door het publiek werden ontvangen. Met het Concert of the Century spanden wij de kroon op ons feestjaar.

Wij willen benadrukken dat het Concert of the Century niet mogelijk was geweest zonder de grandioze inzet van de vele vrijwilligers en we bedanken ze hiermee nogmaals. Wellicht dat het enorme succes van het Concert of the Century verscholen zit in de naam van de vereniging. Concordia betekent eendracht maakt macht en wellicht dat deze enorme gemeenschapzin die wij hebben mogen ervaren heeft geleid tot dit zeer succesvolle Concert of the Century.

----------------------------------------------------

Onderscheiding voor dirigent Walter Siol

Dinsdag 21 augustus 2001 is onze dirigent onderscheiden. Via een stukje uit de Steenbergse Courant van 24 augustus 2001 willen wij u hiervan op de hoogte brengen. Voor de duidelijkheid: Walter is ook dirigent bij muziekvereniging Volharding te Steenbergen.

Dirigent Walter Siol blij met 'schouderklop'

Steenbergen - Toen Walter Siol een paar weken geleden te horen kreeg dat hij de Brandt Corstius-Duijkers prijs kreeg heeft hij zich tot aan de uitreiking 'suf lopen piekeren' over het waarom. Waarin onderscheid je je van anderen? Eigenlijk vindt hij nog steeds dat een aantal mensen binnen muziekvereniging Volharding hem meer verdienen.

De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan groepen of personen die zich ingezet hebben voor de cultuur. Walter Siol is een begrip als het gaat om muzikale cultuur in Steenbergen.

Beretrots
Op de prijs is hij beretrots. De plaquette wil hij aan de muur gaan hangen. Twee jaar geleden kreeg hij al een brief dat hij genomineerd was voor de Brandt Corstius-Duijkers prijs, maar dat hij hem niet zou krijgen. Toen ik dit jaar dat telefoontje kreeg, wist ik haast niet wat ik moest zeggen. Ik was zo overdonderd.Ik zie het als een schouderklop: het wordt gewaardeerd wat ik doe. Ga zo door, en dat is hij zeker van plan. De ontwikkeling van de vereniging is boeiend en nooit klaar. Siol blijft voortdurend benadrukken dat hij de kar bij Volharding altijd samen met anderen trok. Dat kun je alleen met een vriendenclub tot en met. En dat is 't.


Walter tijdens een concours in 2000.

-----------------------------------------------------------------

ONGELOFELIJK! ZOVEEL TALENT IN ZO'N KLEIN DORP!

Een jaar lang hebben we er naar toegeleefd. Het PROMiSE 2000 concert van Concordia!! Vrijdag 15 december 2000 was het zover.

...20:30...Tromgeroffel....en het concert was begonnen! De vlammen vlogen van ons af! Hoe kan het ook anders? Iedereen had er maanden naar toegeleefd. Bovendien werden we gesteund door een 60 leden tellend gelegenheidskoor. Een gitarist en een toetsenist ondersteunden ons fantastisch. Ook de solisten waren op hun best. Zij zongen de sterren van de hemel. De drumband trommelde als nooit tevoren. En het duet dat werd gezongen overtrof zelfs de zangers in Ahoy. Maar deze spetterende show was niet mogelijk geweest zonder het 275 koppen tellende publiek. Want zonder het publiek waren wij niets geweest. Het publiek ging uit hun dak en genoot van het spektakel. In het dorp wordt er nog over het concert gesproken.


Het koor tijdens de repetitie.

We moeten u nog de sfeer van deze avond laten ervaren. Dan is er één klein probleem. Dat zal nooit lukken. We zullen het proberen te benaderen. De sfeer was vreselijk goed. De stemming zat er na het eerste nummer meteen goed in. Dit kwam door de afwisseling van klassieke muziek en popmuziek. Bovendien zongen de solisten de sterren van de hemel. De geheel in Engelse stijl aangeklede zaal hielp een handje mee. En een echte bobby die het publiek de wave liet doen, zorgde ervoor dat deze avond een onvergetelijke avond werd. Een avond waarin het maar om één ding draaide en dat was muziek.


Een van de solisten tijdens de repetitie.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Omhoog