ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.388.467 bezoekers 209 leden Log in

honden: Akita Inu


AKITA INU

Land van herkomst: Japan


  Korte geschiedenis van het ras

Oorspronkelijk waren de Japanse hondenrassen klein tot middelgroot. In het midden van de zeventiende eeuw begon men zich echter te interesseren voor hondengevechten. In het gebied Tohoku bestond in die tijd een middelgrote, op beren jagende hond, Akita Matagi. Dit ras werd vermengd met o.a. Mastiff, St.Bernard en Duitse Dog, om afmetingen en massa te vergroten. Men verloor echter onder andere de rechtopstaande en naar voren hellende oren, die kenmerkend waren voor de Akita. In het begin van de twintigste eeuw werden de hondengevecht verboden maar desondanks wilde men deze vechthond bewaren. Dit gebeurde doordat enkele enthousiaste mensen zich ermee gingen bemoeien en in 1926 werden negen speciaal uitgekozen honden tot nationaal bezit uitgeroepen waardoor het ras in veel kringen populair werd. Na het eind van de oorlog in 1945 werden grote inspanningen getroost om de Mastifftrekken en de invloed van andere rassen uit te sluiten en een zuivere en grote Akita te verkrijgen.

  Rasbeschrijving

De Akita Inu is een behoorlijk grote, goed geproportioneerde hond, licht rechthoekig met veel substantie, elegant en majestueus. Hij is betrouwbaar, rustig en leert gemakkelijk.

Hoofd: in goede verhouding tot het lichaam, breed voorhoofd met uitgesproken stop en voorhoofdsgroef, vlakke neusrug en zwarte neusspiegel. Bij witte honden is een vleeskleurige neusspiegel toegestaan. Krachtige voorsnuit van normale lengte.

Gebit: schaargebit.

Ogen: tamelijk klein, bij driehoekig, goed uit elkaar geplaatst en donkerbruin, hoe donkerder hoe beter.

Oren: tamelijk klein, dik, driehoekig, licht afgeronde punten, gescheiden door een matig brede tussenruimte, rechtopstaand en naar voren hangend.

Hals: dik, gespierd en droog.

Lichaam: rechte en sterke rug, brede en gespierde lendenen. Diepe borstkas met goed ontwikkelde voorborst, matig gebogen ribben en goed opgetrokken buiklijn.

Ledematen: normale hoeking van schouder en opperarm, rechte voorbenen met krachtige botten. Achter normaal gehoekt, dijen goed van spieren voorzien.

Voeten: dik, gerond en goed gewelfd.

Staart: hoog aangezet en dik, wordt sterk gekruld achter op de rug gedragen. Hangend reikt hij vrijwel tot de punt van de sprong.

Gangwerk: krachtig.

Vacht: het dekhaar is grof en recht, de ondervacht is zacht en dicht. De schoft en het achterste gedeelte zijn bedekt met iets langer haar evenals de vacht op de staart.

Kleur:  rood, sesamgeel, gestroomd en wit.

Schofthoogte: reu 67 cm, teef 61 cm.

 

(bron: www.dieren-rassen.nl / Foto: http://honden.smiley.be/)

Omhoog