ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.099 bezoekers 209 leden Log in

honden algemeen: uitlaten


Logo Het DierenRijk .nl

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

Van deze pagina is een verbeterde en uitgebreide versie te vinden op de nieuwe site. Klik hier om naar Het DierenRijk .nl te gaan.

 

Uitlaten

Iedere hond, welk ras dan ook moet worden uitgelaten. Om de hoeveel uur dit moet verschilt per hond, je kan een hond bijv. geleidelijk aanleren om maar 3 keer per dag uit te gaan. Om om de vier uur de hond uit te laten is normaal, hoewel sommige honden wat je ze ook aanleert de 3 uur niet eens redden.

Saai

Veel mensen vinden het uit gaan saai, maar je kan het voor je zelf en voor de hond ook heel spannend en leuk maken. Neem ten eerste eens een bal of een stok mee waar je onderweg mee speelt. Neem niet iedere keer de zelde route, en ga bijv. eens langs een diereweitje langs een sloot. Probeer met de hond ook stukjes te rennen en laat `m misschien ook met andere honden spelen.

Trekken

Veel honden trekken tijdens het lopen, vooral als ze een andere hond zien. Om dit te stoppen zijn er een paar manieren. Probeer ten eerste de wandeling wat leuker te maken, op de hier boven genoemde manieren, gooi met het balletje of de stok als je een andere hond tegenkomt, laat zien dat jij intresanter bent! Straf je hond niet af, dan denkt deze juist dat jij hem aanmoedigd. Als de hond trekt zonder naar een andere hond toe te willen, draai dan om, begint ie aan de andere kant weer, draai dan weer om. Doe dit net zo lang tot ie je aan kijkt van wat wil je nou eigenlijk?. Een andere manier is natuurlijk op cursus gaan...

Riem of tuigje?

Het is verstandig een tuigje te nemen voor de hond, zo trek je niet aan de nek. Ook als honden trekken moet je ze geen slibketting (ed.) aan doen. Je kan ze beter goed opvoeden.

 

»»»© Alles over dieren«««

Omhoog