ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.568 bezoekers 209 leden Log in

katten: Snowshoe


SNOWSHOE

Land van herkomst: Verenigde Staten

Korte geschiedenis van het ras:

De Snowshoe is in het Noorden van de Verenigde Staten ontstaan uit kruisingen tussen Siamezen en bicolourde American Shorthairs en huiskatten. Tot op de dag van vandaag worden kruisingen tussen Siamezen met de klassieke kleuren met bicolour American Shorthairs toegestaan.

Rasbeschrijving:

Kop: enigszins kort, wigvormig met afgeronde vormen en een stevige kin.

Ogen: ovaal, ongeveer een ooglengte van elkaar verwijderd.

Oren: naar voren gericht, breed aan de basis, oortoppen afgerond.

Lichaam: middelgroot, iets langer dan hoog, waardoor het lichaam een rechthoekige indruk maakt. Goed bespierd, maar de bespiering mag niet al te prominent zijn. De poten zijn in verhouding met het lichaam, voetjes ovaal.

Staart: gemiddelde lengte, breed aan de basis, naar de punt toe smaller.

Vacht: zacht aanvoelend, ondervacht vrijwel afwezig.

Kleur: seal, blue, chocolate en lilacpoint. Twee verschillende kleurpatronen, de kleur op de points moet duidelijk constrateren met de kleur op het lichaam. Ogen altijd blauw. Mitteds, het wit mag niet meer dan eenderde van het lichaam bedragen, donkere, witte of witgevlekte kin en neusspiegel, een witte halsring, witte vlek op de borst of witte vlekken op de buik zijn toegestaan. De witte aftekening op de voetjes mogen niet al te ver doorlopen. Bij bicolours mag het wit niet meer dan tweederde deel bedragen.

Karakter:

Aanhankelijke huiskatten, erg gesteld op de mensen in hun omgeving. Ze spelen erg graag tot op hoge leeftijd. Ze kunnen het goed vinden met soortgenoten en ook met honden. Ze zijn mensgericht en nieuwsgierig, prima speelkameraadjes voor de kinderen.

Verzorging:

De vachtverzorging neemt niet veel tijd in beslag. De kat verhaart niet veel en 1 x per week borstelen is doorgaans voldoende

 

(bron: www.dieren-rassen.nl)

Omhoog