ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.233 bezoekers 209 leden Log in

katten: Singapura


SINGAPURA

Land van herkomst: Singapore

Korte geschiedenis van het ras:

De rasnaam is afgeleid van Singapore. In 1975 bezochten Hal en Tommy Meadows deze stad en hun interesse werd gewekt toen ze er slank gebouwde katten op straat zagen lopen met een bijzondere vachtkleur en een tabbypatroon. De Meadows waren zo onder de indruk dat ze besloten een aantal katten met zich mee te nemen naar de Verenigde Staten en een fokprogramma op te stellen om de bijzondere eigenschappen van deze katten vast te leggen. Aan het eind van de jaren 80 is de Singapura bij de meeste kattenverenigingen officieel erkend en sinds die tijd wordt het ras door een vaste kern van liefhebbers op kleine schaal gefokt, maar buiten de Verenigde Staten zijn er maar weinig mensen die het ras kennen.

Rasbeschrijving:

Kop: staat op een vrij, korte, gespierde nek en heeft afgeronde vormen. De neus is donkerbruin omrand.

Ogen: groot, amandelvormig, groen met donkerbruine randen.

Oren: opvallen groot, rechtopstaand en geven de kat een alerte uitdrukking.

Lichaam: klein tot middelgroot met gespierde poten en kleine, ovale voetjes. Het lichaam is compact maar mag niet gedrongen zijn.

Staart: slank, gemiddeld tot lang en de staartpunt is lichtjes afgerond.

Vacht: kortharige, zachte en aanliggende vacht.

Kleur: donkerbruin ticked tabbypatroon met een ivoorkleurige ondergrond. Strepen aan de binnenkant van de voor- en achterpoten zijn toegestaan.

Karakter:

Katten van dit ras zijn vriendelijke, aanhankelijke dieren en ze zijn hun huisgenoten over het algemeen zeer toegewijd. Sommige katten komen echter wel eens verlegen over ten opzichte van mensen die ze niet kennen. Over het algemeen zijn ze erg nieuwsgierig.

Verzorging:

Het is voldoende om de vacht eens per week met een stofkammetje door te kammen en daarna na te wrijven met een zeemleren lap.

 

(bron: www.dieren-rassen.nl)

Omhoog