ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.233 bezoekers 209 leden Log in

katten: Munchkin


MUNCHKIN

Land van herkomst: Verenigde Staten

Korte geschiedenis van het ras:

In 1983 werden er in Louisiana, Amerika, twee kittens op straat gevonden met extreem korte pootjes. Een ervan bleek zwanger te zijn en beviel van vier kittens. Twee daarvan vertoonden ook deze bijzonderheid. Door een aantal fokkers werd deze eigenschap opgepikt en via kruisingen met geschikte huiskatten is de varieteit verder opgebouwd. In 1995 werd de Munchkin, door een van de overkoepelende organisaties in Amerika erkend. Munchkins worden momenteel gefokt in Amerika en recentelijk ook in Frankrijk, waar enkele dieren naar toe zijn gebracht.

Rasbeschrijving:

Kop: middelgroot, enigszins wigvormig.

Ogen: groot, walnootvormig, enigszins schuin staand, vol expressie.

Oren: groot, rechtop gedragen.

Lichaam: middelgroot, met een brede, ronde borst en een staart van gemiddelde dikte die naar het einde enigszins taps toeloopt in een afgeronde punt. De gespierde, rechte poten zijn kort en de achterpoten zijn langer dan de voorpoten.

Vacht: kortharig of halflangharig.

Kleur: alle vacht- en oogkleuren zijn toegestaan.

Karakter:

Ze zijn beweeglijk en speels. Ze kunnen spelen en in bomen klimmen net als elke ander kat, maar vanwege zijn korte pootjes kan hij niet zo hoog springen als zijn soortgenoten met normale poten. U vindt hem dus niet boven op uw aanrecht of op de kast. Het zijn sociale huisdieren die het prima kunnen vinden met andere katten, ook honden zijn geen probleem. Ze zijn erg aanhankelijk en maken graag deel uit van het gezin.

Verzorging:

De kortharige heeft weinig vachtverzorging nodig. Het is voldoende om de vacht eens per week te borstelen en daarna met een fijne kam na te lopen.

 

(bron: www.dieren-rassen.nl)

Omhoog