ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.103 bezoekers 209 leden Log in

katten: Japanse Bobtail


JAPANESE BOBTAIL

Land van herkomst: Japan

Korte geschiedenis van het ras:

Oude geschriften en tekeningen leren ons dat er al langer dan duizend jaar geleden katten met een afwijkende staartlengte voorkwamen in China. Het ligt voor de hand dat de Chinese katten de voorouders zijn van de Japanse Bobtail. De eerste Japanse Bobtails zijn in 1968 naar de Verenigde Staten gebracht, en op dit moment is het ras vooral populair onder Amerikaanse en Japanse liefhebbers. In de rest van de wereld zijn deze bijzonder mooie en intelligente katten vrijwel onbekend en worden ze maar zelden op kattenshows uitgebracht.

Rasbeschrijving:

Kop: wigvormig met hoge jukbeenderen.

Ogen: groot, ovaal.

Oren: groot, staan rechtop en zijn noch te hoog noch te laag aangezet, maar ongeveer op de hoeken van de kop.

Lichaam: gespierd, lang en slank, evenals de poten, de vorm van de voeten is ovaal.

Staart: verkorte staart, ongeveerd 5 tot 8 cm lang en recht, maar ook gebogen of geknikt.

Vacht: ligt enigszins vlak tegen het lichaam, ondervacht is vrijwel afwezig. De textuur is zacht en zijdeachtig. Er is zowel een langharige als een kortharige variant.

Kleur: alle vachtkleuren zijn toegestaan, maar de geliefdste katten zijn de overwegend witte met een paar zwarte en rode, duidelijk afgetekende, intensief gekleurde vlekken, dit zijn de zogenaamde mi-ke's. Ze mogen alle oogkleuren hebben en komen ook voor in odd-eyed.

Karakter:

Ze hebben een uitgesproken actief, extrovert en vrolijk karakter. Omdat ze zo nieuwsgierig zijn, ontgaat deze katten maar weinig en mede door hun intelligentie kunt u ze allerlei kunstjes leren, zoals het apporteren van propjes papier. Katten van dit ras gaan prima samen met andere katten, maar ook met honden.

 

(bron: www.dieren-rassen.nl / Foto: http://honden.smiley.be/)

Omhoog