ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.385.592 bezoekers 209 leden Log in

katten: Foreign White (Siamees wit)


FOREIGN WHITE (SIAMEES WIT)

Land van herkomst: Verre Oosten (Thailand)

Korte geschiedenis van het ras:

Hoewel de meeste katten met blauwe ogen door fijn of aan elkaar gepaard een erg grote kans hebben op dove kittens, is dit bij de Foreign White niet aan de orde. Dat komt omdat ze onder hun witte jasje Siamezen zijn. Siamezen worden altijd wit geboren hun donkerder gekleurde points komen altijd later, maar de Foreign White blijft zo wit als hij geboren is. De blauwe oogkleur komt dus van de pointed Siamees en niet van het andere gen dat blauwe ogen, en de daarna gerelateerde doofheid, vererft.

Rasbeschrijving:

Kop: wigvormig en dient in het ideale geval samen met de grote, schuingeplaatste oren een perfecte gelijkzijdige driehoek te vormen. De kin mag niet al te geprononceerd zijn, maar ook zeker niet terugwijken. Lange neus, bij voorkeur met een Romeins profiel, maar in elk geval zonder inkeping vloeiend doorlopend in het schedeldak.

Ogen: amandelvormig, zuiver donkerblauw en staan iets schuin geplaatst.

Oren: groot, schuingeplaatst.

Lichaam: elegante en lenige bouw. Het sierlijke lichaam is lang, slank en gespierd, het mag nergens grofheid vertonen. De achterhand behoort hoger te zijn dan de voorhand. De poten zijn slank en lang, de voetjes ovaal.

Staart: lang en dun en loopt spits toe als een zweep.

Vacht: zijdezacht en kort en fijn van structuur. Betrekkelijk weinig ondervacht.

Kleur: wit, er mag geen zweem van geel of een ander kleur in de vacht voorkomen.

Karakter:

Ze hebben een uitgesproken karakter en in huis altijd duidelijk aanwezig. Ze staan bekend om hun spraakzame natuur en kunnen urenlang converstaties houden. Ze zijn buitengewoon sociaal ingesteld en als ze niet voldoende aandacht krijgen, zullen ze die zeker opeisen. U kunt ze niet lang alleen laten. Ze gaan erg goed om met soortgenoten en opvallend goed met honden. Worden graag geaaid en geknuffeld en kunnen urenlang op schoot doorbrengen.  Bijna altijd vrolijk, ze zijn speels, kunnen leren apporteren.

Verzorging:

De vacht behoeft geen speciale zorg.

 

(bron: www.dieren-rassen.nl / Foto: http://honden.smiley.be/)

Omhoog