ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.388.463 bezoekers 209 leden Log in

katten: Egyptische Mau


EGYPISCHE MAU

Land van herkomst: Egypte

Korte geschiedenis van het ras:

De Egyptische Mau is volgens ingewijden een van de oudste kattenrassen ter wereld, en een kat die al ver voor onze jaartelling in Egypte in hoog aanzien stond.Het staat vast dat dit ras rond de jaren '50 vanuit Egypte en via Italie in de Verenigde Staten terecht is gekomen. Het ras werd in 1968 in de Verenigde Staten officieel erkend, maar in Europa pas in 1993.

Rasbeschrijving:

Kop: enigszins wigvormig. De neusrug is recht en loopt zonder inkeping in het voorhoofd over.

Ogen: groot, aan de bovenkant amandelvormig, aan de onderkant rond.

Oren: groot, breed aan de basis met een afgeronde top.

Lichaam: maakt een oosterse en sierlijke indruk, maar moet duidelijk gespierder en wat grover zijn dan dat van een Oosterse Korthaar. De fijnen en elegante poten zijn lang in verhouding tot het lichaam en hebben kleine, compacte voetjes. De achterpoten zijn langer dan de voorpoten, zodat de ruglijn naar achteren toe oploopt.

Staart: gemiddelde lengte, afgeronde top.

Vacht: kort, zijdeachtige en glanzend, met een opvallend vlekkenpatroon.

Kleur: pewter, brons, silver, en smoke. De ogen zijn groen of amberkleurig.

Karakter:

Het is een levendige, actieve kat die graag en veel speelt. Ze hebben veel aandacht nodig en kunnen er niet goed tegen om lang alleen te zijn. Ze worden graag geaaid en geknuffeld en tonen zich er aanhalig, ze hebben soms de neiging zich aan een persoon binnen een gezin te binden. Ze zijn beslist geen allemansvrienden en ze stellen zich meestal wat terughoudend op ten opzichte van vreemden.

Verzorging:

De vacht is met een minimum aan verzorging in goede conditie te houden. Het is voldoende om de vacht eens per week te borstelen. Om de glans te benadrukken kunt u na het borstelen de vacht wrijven met een zeemleren lap.

 

(Bron: www.dieren-rassen.nl)

Omhoog