ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.103 bezoekers 209 leden Log in

katten: California Spangled


CALIFORNIA SPANGLED

Land van herkomst: Verenigde Staten

Korte geschiedenis van het ras:

De California Spangled is gecreeerd door de Amerikaan Paul Casey. Hij had een duidelijk doel voor ogen, namelijk het fokken van een nieuw ras dat qua vachtpatroon sterk leek op een luipaard, maar het karakter had van een gedomesticeerde huiskat. Om dit doel te bereiken, betrok Casey verschillende raskatten en huiskatten in zijn fokprogramma waaronder Abessijnen, Manxen, Siamezen, Perzen en gewone huiskatten uit de Verenigde Staten, Azie en Afrika. Door steeds opnieuw te selecteren werd na verloop van tijd het ras geboren dat Casey al jaren eerder voor ogen had.

Rasbeschrijving:

Kop: middelgroot en brede jukbeenderen. De snuit is vol en goed ontwikkeld, met een stevige, sterke kin.

Ogen: amandelvormig.

Oren: hoog aangezet met afgeronde punten.

Lichaam: middelgroot, lang, lenig en gespierd lichaam. Een opvallend kenmerk is de lange, hoekige vorm, die ervoor zorgt dat de kat zich soepel en verend voortbeweegt. De poten zijn lang.

Staart: gemiddelde lengte, overal even dik, met een rond uiteinde.

Vacht: Kort en glad aanliggend op de rug en de flanken, maar wat langer op de buik en de staart. Dit ras wordt alleen gefokt in een vlekkenpatroon  dat zich scherp en duidelijk in de vacht aftekent, met zoveel mogelijk contrast.

Kleur: Het ras komt voor in verschillende kleuren: zwart-zilver, charcoal, brons, goud en bruin. De ogen zijn hierbij altijd amberkleurig of bruin.

Karakter:

Het zijn intelligente en actieve katten, die graag spelen, klimmen en rennen. Het zijn doorgaans sociale dieren die het erg goed kunnen vinden met andere katten. Ook de omgang met honden levert weinig problemen op.

Verzorging:

De kortharige vacht is betrekkelijk eenvoudig in goede conditie te houden. Het is doorgaans voldoende de vacht eens per week te borstelen.

 

 

(Bron: www.dieren-rassen.nl)

Omhoog