ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.385.150 bezoekers 209 leden Log in

katten: Korat


KORAT

Land van herkomst: Thailand

Korte geschiedenis van het ras:

De Korat is genoemd naar de provincie Cao Nguyen Khorat in Thailand, waar het ras oorspronkelijk vandaan komt. In Thailand noemt men de kat Ki-Sawat, wat zoveel betekent als geluksbrenger. Eeuwen geleden werd er in verschillende geschriften in Thailand al melding gemaakt van een kat met een zachte, grijze vacht met zilveren haarpunten en glanzende ogen, men neemt aan dat hiermee de Korat werd bedoeld. De eerste Korats kwamen rond het einde van de 19e eeuw in de Verenigde Staten terecht. Nu komen we het ras over de hele wereld tegen, maar een Korat blijft een zeldzame verschijning, zelfs in het land van herkomst.

Rasbeschrijving:

Kop: hartvormig, de neuslengte is in verhouding met de grootte van de schedel en vertoont een lichte stop.

Ogen: groot, maken een nogal ronde indruk, maar zijn onmiskenbaar oosters van vrom.

Ogen: groot, hoog aangezet.

Lichaam: semi-oosters, wat inhoudt dat het wel slank en gestrekt moet zijn, maar niet zo slank als dat van bijv. Siamees. De voorpoten zijn korter dan de achterpoten en de rug is licht gebogen. De kat is in werkelijkheid zwaarder dan hij oogt, wat een gevolg is van de goed ontwikkelde spieren.

Staart: gemiddeld van lengte, breed aan de basis, loopt naar het einde taps toe in een afgeronde punt.

Vacht: glanzend, kortharig, voelt aan als satijn, omdat het onderhaar ontbreekt ligt het haar dicht tegen de huid aan.

Kleur: Blauw, aan de wortels is het haar lichter en het kleurt naar de haarpunten toe donkerder op, elke haarpunt heeft een zilveren tint, wat een heel bijzonder effect geeft. Oogkleur groen, maar jonge dieren mogen ook amberkleurige ogen hebben, omdat het twee tot zelfs vier jaar duurt voordat de uiteindelijke oogkleur zich ontwikkeld heeft.

Karakter:

Korats zijn zonder meer aanhankelijke katten met een bijzonder eigen karakter. Ze zijn erg gesteld op mensen in hun omgeving en ze hebben veel aandacht nodig om zich prettig te voelen. Over het algemeen gaat de omgang met andere katten goed, maar sommige Korats kunnen jaloers worden als de aandacht van de gezinsleden ook naar andere dieren uitgaant. Katten van dit ras zijn uiterste intelligent, u kunt ze leren apporteren. Ze hebben een heel melodieus stemgeluid en zijn bijzonder spraakzaam. Ze zijn levendig, actief en dol op klimmen en spelen.

Verzorging:

De korte vacht is met een minimum aan inspanningen in goede conditie te houden. Wanneer u de kat ongeveer een keer per week borstelt met een zachte borstel is dit in de regel voldoende. Geregeld de scherpe nagelpunten knippen.

 

 

(bron: www.dieren-rassen.nl / Foto: http://honden.smiley.be/)

Omhoog