ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.385.592 bezoekers 209 leden Log in

katten: Sphynx


SPHYNX

KOP: afmeting: middelgroot. Vorm: gematigde wig met afgeronde lijnen, iets langer dan breed schedel: licht afgerond met een vrij vlak voorhoofd. Profiel: matige tot duidelijke welving. Jukbeenderen: geprononceerd. Snuit: stevig afgerond met duidelijke whiskerbreak, stevige kin en goed sluitend gebit.

NEK: Middellang. Vorm: rond en goed gespierd, gebogen vanaf de schouders tot de schedelbasis, krachtig vooral bij katers.

OREN: Vorm: breed aan de basis en open. Afmeting: zeer groot.

Stand: rechtop, niet te laag of te hoog geplaatst.

OGEN: Grootte afgeronde citroenvormige vorm. Plaatsing: schuin geplaatst naar de buitenste ooraanzet. De ruimte tussen de ogen bedraagt iets meer dan de breedte van een oog. Oogkleur passend bij de vachtkleur, groen en hazelnootkleurig toegestaan.

LICHAAM: Afmeting: middelgroot. Lengte: middellang tot vrij lang. Borst: breed, mag iets tonvormig zijn. Buik: goed gerond, maar niet dik. De kat ziet eruit, alsof hij net flink heeft gegeten. Niet dik. Botstructuur: niet te grof en niet te fijn. Spieren: stevig gespierd, niet fijntjes.

POTEN: in verhouding met het lichaam De achterpoten zijn iets langer dan de voorpoten. De voorpoten staan wijd uit elkaar.

VOETEN: Vorm: ovaal met lange slanke tenen. Afmeting: middelgroot. Voetkussentjes: dik, waardoor het lijkt of hij op luchtkussentjes loopt. Tenen: opvallend lang en slank.

STAART: Lange dunne zweepstaart, taps toelopend in een fijne punt.

HUID: De Sphynx is bedekt met zeer fijn en kort donshaar, dat bijna niet te zien of te voelen is. De huid is warm en voelt aan als suède en kan bij sommige katten wat stugger zijn. De huid is bij kittens vaak zwaar gerimpeld. Volwassen dieren horen zoveel mogelijk rimpels te houden, vooral op de kop, maar de kat mag hiervan geen hinder ondervinden.

BEHARING: Oren: geen beharing in het oor; enige haargroei aan de buitenste ooraanzet en de achterkant van het oor toegestaan De oren, snuit, staart en voeten en testikels zijn vaak bedekt met kort dicht ingeplant zacht haar. Aan- of afwezigheid van wenkbrauwen of snorharen onbelangrijk. Een plukje haar aan het einde van de staart (leeuwenstaart) is toegestaan. Kleur: Alle vachtkleuren zijn toegestaan, ook particolour (met wit) en siamese aftekening. Elke witte vlek toegestaan.

Sphynx Katten Cattery Kittens Kitten Poes Kater Poesje Poezen Katertje Nesten Nest Kat Katten Huiskat Kattenopvang kattenasiels dierenopvang Blue Witte benodigdheden kattenmand voer

 

(bron: www.dieren-rassen.nl)

Omhoog