ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.233 bezoekers 209 leden Log in

katten: Ocicat


OCICAT

Land van herkomst: Verenigde Staten

Korte geschiedenis van het ras:

De naam Ocicat is afgeleid van de Ocelot, een Zuid-Amerikaanse wilde kat die bekend staat om zijn opvallende vlekkenpatroon. De Ocicat is een aantrekkelijk Amerikaans ras dat rond 1964 is ontstaan uit een min of meer toevallige kruising vaneen chocolatepoint Siamese kater en een poes uit Siamese en Abessijnse ouderdieren. Een van de kittens uit dit nest vertoonde een bijzonder mooi vlekkenpatroon. In 1987 werd de Ocicat woor verschillende Amerikaanse kattenverenigingen erkend.

Rasbeschrijving:

Kop: gematigd wigvormig.

Ogen: groot en amandelvormig, vrij ver uit elkaar staand.

Oren: breed aan de basis, de buitenkant vormt een vloeiende lijn met het profiel van de wangen.

Lichaam: vrij groot, gespierd, maar toch elegant. De poten zijn lang en de voeten zijn middelgroot en ovaal.

Staart: lang in verhouding tot het lichaam, loopt in een punt toe.

Vacht: glanzend, glad aanliggend, tamelijk kort, voelt zacht aan.

Kleur: de katten komen in verschillende kleuren voor: zwart-, chocolate-, cinnamon-, blauw-, lilac-, en fawngevlekt, met of zonder zilveren ondervacht. De vlekken moeten zo scherp mogelijk afgetekend zijn en mogen niet in elkaar overlopen. De ogen zijn meestal groen of amberkleurig, maar elke andere oogkleur, met uitzondering van blauw, is toegestaan.

Karakter:

Ocicats hebben een open, spontaan karakter. Ze zijn actief, speels, intelligent en hebben veel behoefte aan gezelschap en aandacht. Ze kunnen er niet tegen om de hele dag alleen te zijn. Met andere katten gaan ze doorgaans goed om en ook de omgang met honden zal vrijwel nooit een probleem zijn.

Verzorging:

De vacht is met een minimum aan verzorging in goede conditie te houden. Het is voldoende de kat eens per week te borstelen. Om de glans te benadrukken, kan de vacht met een zeemleren lap worden nagewreven.

 

(bron: www.dieren-rassen.nl)

Omhoog