ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.529 bezoekers 209 leden Log in

honden: Alaska Malamute


ALASKA MALAMUTE

Land van herkomst: Verenigde Staten

  Korte geschiedenis van het ras

In de eerste rasbeschrijvingen van de Alaska Malamute wordt gesproken over een inheemse eskimostam, de Malamuten, die aan de Kotzebuebaai leefde. Ze werden als zeer vooraanstaand beschouwd en hadden ook zeer goede trekhonden. Tijdens de wedstrijden voor trekhonden die in het begin van de twintigste eeuw in Alaska werden gehouden, trokken de honden van de Malamuten veel aandacht en steeds meer deelnemers gingen ertoe over de honden te gebruiken. Zoals vaak het geval is, probeerde men het ras te verbeteren door inkruising van andere rassen, maar dit mislukte. Met een stam uit Kotzebue begon men opnieuw te fokken en in 1926 werd de Alaska Malamute in de Verenigde Staten als ras erkend. Het ras komt tegenwoordig ook in andere landen voor en is een zeer vaardige trekhond.

  Rasbeschrijving

De Alaska Malamute is een krachtige, vrij zware, rechthoekige sledehond, die hard kan werken en veel uithoudingsvermogen heeft.

Hoofd: krachtig, groot en een licht gewelfd schedeldak, niet al te breed voorhoofd, bijna recht en met voorhoofdsgroef. Nauwelijks uitgesproken stop, brede voorsnuit, zwarte neusspiegel, droge lippen, krachtige kaken.

Ogen: amandelvormig, schuin geplaatst, middelgroot, donker.

Oren: middelgroot, driehoekig, met licht afgeronden punten, ver uit elkaar geplaatst, beweeglijk.

Gebit: schaargebit.

Hals: krachtig, licht gewelfd.

Lichaam: krachtig, compact, licht rechthoekig, rechte rug, iets hellend naar de croupe. Sterke lendenen. Diepe en lange borstkas.

Ledematen: matig gehoekte schouder, sterke botten, korte voormiddenvoet bijna loodrecht op de grond. Goed bespierde voorhand. Lange, brede, goed bespierde dijen, lage sprongen. Matige hoeking van knie- en spronggewricht. De voor- en achterbenen moeten zeer sterk en evenwijdig zijn. Zwakheden in de ledematen zijn een diskwalificerende fout.

Voeten:breed, gesloten met goed gewelfde tenen en harde voetzolen, goede beharing tussen de tenen.

Staart: wordt boven de rug gedragen zonder deze te raken, zeer rijkelijk behaard.

Vacht: dik, dicht, ruw, niet te lang (2,5 tot 5 cm). Dichte en vetten ondervacht. De vacht is met name weelderig rond de hals.

Kleur: wolfsgrijs of zwart en wit, altijd met wit op de buik. Donkere aftekening op het hoofd in de vorm van een zgn. kap of masker. Andere kleuren zijn toegestaan, maar de enige uniforme kleur moet wit zijn.

Schofthoogte:reu 64 cm, teef 58 cm.

 

(bron: www.dieren-rassen.nl / Foto: http://honden.smiley.be/)

Omhoog