ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.233 bezoekers 209 leden Log in

honden: Kromfohrlander


KROMFOHRLANDER

Land van herkomst: Duitsland


  Korte geschiedenis van het ras

De Kromfohrlander is een relatief nieuw ras. Hij is na de Tweede Wereldoorlog ontstaan. De stamvader is een Franse jachthond van het ruwhrige Griffontype die gekruist werd met een draadharige Foxterrier-teef. Het resultaat vormde het begin van een geheel nieuw ras. Zijn naam is afkomstig van Krom Fohr, d.w.z. Kromme Groeve, in de buurt van zijn geboorteplaats. Na intensief fokwerk is het ras nu gestabiliseerd. Hij wordt als gezelschapshond gebruikt, maar ook als wacht- en verdedigingshond. Het aantal Kromfohrlanders is klein.

  Rasbeschrijving

De Kromfohrlander is een  enigszins middelgrote, rechthoekige, krachtig gebouwde, ruwharig hond. Hij is waakzaam en heeft een goed waakinstinct.

Hoofd: lang wigvormig, matig breed. Vlakke, geronde bovenschedel, vlakke achterhoofdsknobbel, onopvallen wenkbrauwbogen en voorhoofdsgroef. Uitgesproken stop. Rechte neusrug, stompe neus, zwarte neusspiegel en zwarte, droge lippen.

Ogen: middelgroot, ovaal, iets schuin geplaatst, donker.

Oren: hoog aangezet, middelzwaar, driehoekig, met afgeronde punten, worden tegen de wangen gedragen.

Gebit: schaargebit.

Hals: licht gewelfd en droog, matig lang, gerond.

Lichaam: licht rechthoekig. Uitgesproken schoft, rechte rug, licht gewelfde lendenen, opgetrokken buiklijn. Licht hellende, brede croupe. Normale borstkas, lichte voorborst.

Ledematen: rechte en evenwijdige voor- en achterbenen. Goed gehoekt in schouder en opperarm, matig gehoekt in knie- en spronggewricht, goede botten en goed bespierd, tamelijk hooggeplaatste sprongen.

Voeten: gewelfd, met goed gesloten tenen en sterke voetzolen.

Staart: matig lang, licht gebogen of licht gekruld.

Gangwerk: levendig, soepel en wijd uitgrijpend.

Vacht: strakke huid, de kleur hang af van de kleur van de vacht. Korte, matig lange of lange ruwharige vacht met ondervacht.

Kleur: de basiskleur is wit met een lichtbruine tot donkerbruine aftekening, een bles op het hoofd. Grote vlekken op het lichaam en een zadel zijn gewenst.

Schofthoogte: 38-46 cm.

 

(bron: www.dieren-rassen.nl / Foto: http://honden.smiley.be/)

Omhoog