ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.388.615 bezoekers 209 leden Log in

honden: shih tzu


Shih Tzu

De shih-tzu is een echte gezelschaps hond die vaak word gezien als een langharige showhond.

Het is over het algemeen een echte vrolijke kindervriend, ze heeft een eigen willetje en heeft het idee heeft de hele wereld aan te kunnen.

Hij is over het algemeen makkelijk te houden met andere dieren

Hij heeft een trotse houding, de oren hangen naast het hoofd en ze hebben meestal een platte snuit. Hoe platter de snuit hoe minder uithoudingsvermogen ze hebben. Het hoofd is wat breed en rond.

De vacht wordt voor shows altijd lang gelaten, maar voor een gezelschaps hond mag deze ook gewoon kort worden geknipt. De shih-tzu moet een paar keer per jaar naar de hondentrimsalon. Dagelijks borstelen en verzorgen is nodig.

Alle kleuren zijn toegestaan, voor shows is een witte bles een witte staartpunt gewenst.

Het gewicht varrieerd van 3-8 kilo. Dit verschilt het meest tussen de Europese en de Amerikaanse shih-tzu, de Amerikaanse is groter en heeft een minder platte snuit.

Deze honden hebben aan een paar keer een eindje wandelen per dag genoeg, bij warm weer zal dit eindje niet lang zijn, door de platte snuit hebben ze korte luchtwegen en zijn ze snel buiten adem.

Je moet er best veel tijd voor over hebben om een shih-tzu in huis te houden, maar over het algemeen krijg je er een aanhankelijke gezelschaps hond voor terug!

»»»© T Alles over dieren«««

Omhoog