ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.130 bezoekers 209 leden Log in

kikkers: boomkikker


Logo Het DierenRijk .nl

 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

Van deze pagina is een verbeterde en uitgebreide versie met mooie foto's te vinden op de nieuwe site. Klik hier om naar Het DierenRijk .nl te gaan.

 

 

 

De Boomkikker

 

De ongeveer 5 cm grote boomkikker, die tot de staartloze amfibiën behoort, komt in de meeste delen van Europa voor. Met zijn vingers en tenen, waaraan zuignapjes zitten, kan hij zich zonder moeite aan bladeren vasthouden of daarop heen en weer klimmen.

De boomkikker is aan de bovenkant felgroen en aan de onderkant witachtig. Op de overgang aan de zijkant is een donkere streep te zien die als een soort grens fungeert. De boomkikker kan ook van kleur veranderen, in grijs, bruin en geelachtig. Hij kan zo zijn lichaamskleur aan de ondergrond aanpassen.

Met een opblaasbare kwaakblaas, die zich onder de kin bevindt, kan de boomkikker zijn luide 'krek-krek-krek'-geluiden maken.

De boomkikker is vooral 's nachts maar ook overdag zeer actief. Dan gaat hij op jacht. Hij vangt veel verschillende soorten insecten.

In april/mei legt de boomkikker eitjes. Om te paren gaan de boomkikkers het water in. Vervolgens legt het vrouwtje zo'n 300 eitjes in het water die tot groepjes samenklonteren.

(Bron foto: http://www.xs4all.nl/~tieke/)

Omhoog