ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.343.081 bezoekers 209 leden Log in

dassen


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dassen

 

De das behoort tot de familie van de marterachtigen. Hij heeft een plomp en gedrongen lichaam dat zo`n 60 tot 90 cm. lang is. Verder heeft hij een korte staart en poten met krachtige graafklauwen. De rug is grijs van kleur, zijn buik is zwart. De kop die zwart-wit gestreept is loopt in een slurfachtige snuit uit.

De Europese das leeft in reusachtige onderaardse holen die hij zelf met zijn klauwen graaft. De behuizing bestaat uit vertakte gangenstelsels en afzonderlijke kamertjes die bekleed zijn met gras en plantendelen. Hier worden na een draagtijd van ongeveer één jaar ongeveer twee tot vier jongen geboren.

Overdag verblijven de dassen meestal in hun holen. `s Nachts worden ze actief en rennen, spelen en stoeien ze. Het zijn heel sociale dieren. Het voedsel bestaat uit vruchten, noten, regenwormen, muizen, kikkers en soms jonge konijntjes.

De Honingdas is een bijzondere soort die in Afrika voorkomt. Hij eet honing en larven. Daarbij krijgt hij hulp van een vogel, de Honingwijzer. Deze vogel zoekt de nesten van de bijen op en lokt de honingdas naar het nest met zijn geroep. De das maakt het nest met zijn graafpoten open. De dieren kunnen nu gezamenlijk van de maaltijd genieten. De bijzonder dichte huid beschermt de honingdas tegen bijensteken.

Omhoog