ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.385.198 bezoekers 209 leden Log in

leeuweriken


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

de Leeuwerik

De leeuwerik behoort tot de orde van de musachtigen. Hij leeft op akkers, weiden, steppen en in woestijnen. Ze komen overal op aarde voor met uitzondering van de poolgebieden.

Ze leven vooral op de grond en het zijn lopers. De poten hebben zich aan het leven op de grond aangepast. Door de bruine kleur van het verenkleed is de vogel zeer goed gecamoufleerd.

De leeuwerik krijgt tweemaal per jaar jongen. Ze maken hun eenvoudige nest in een bestaand kuiltje in de grond of maken zelf een kuiltje. De kleur van de ongeveer vijf gevlekt eieren is zo perfect aan de grond aangepast dat de eieren nauwelijks opvallen.

De leeuweriken trekken in oktober naar warmere landen. Vanaf februari keren ze als eerste weer terug en verblijden ze ons weer met hun bekende gezang. Tijdens hun trektocht worden helaas ook nu nog in de landen aan de Middellandse Zee veel leeuweriken gevangen en gegeten.

Bij ons bekende soorten zijn de veldleeuwerik, boomleeuwerik en kuifleeuwerik. De veldleeuwerik (zie foto) zingt meestal in fladderende, biddende vlucht hoog in de lucht, van zonsopgang tot zonsondergang. Hij eet insecten en zaden.

(Foto: www.natuurbeleving.be)

Omhoog