ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.385.592 bezoekers 209 leden Log in

tureluur


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

de Tureluur

 

De tureluur is te herkennen aan de fel oranje poten en snavelbasis. Het einde van de snavel is zwart, de rug is grijsbruin, vooral op de borst en buik heeft hij witte veren. Hij is bijna 30 cm lang en heeft een spanwijdte van zo`n 50 cm.

Ze zitten vaak op een paal of verhoging waarop ze vaak hard zitten te alarmeren, ze zijn erg waakzaam en onrustig. Opvallend is zijn een beetje schokkerige loop tijdens de jacht.

Op het menu staan insecten, garnalen, slakken en wormen. `s Winters leven ze meer in de buurt van zoutwater meren en de zee, ze passen hun dieet aan aan wat er daar te vinden is.

Oorspronkelijk komt de tureluur voor op toendra's, hoogvenen en drooggevallen stukken zand. In Nederland is zijn ze voornamelijk op schorren en drassige weiden te vinden. In andere landen ook wel in slootrijke open gebieden.

De tureluur is een trekvogel, de vogels die in de zomer in Nederland aanwezig zijn trekken `s winters richting het zuiden, sommigen blijven op het Iberisch schiereiland, anderen gaan naar Noord-Afrika. In de winter komen tureluurs uit noordelijkere gebieden naar ons land.

(Foto: www.natuurbeleving.be)

Omhoog