ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.099 bezoekers 209 leden Log in

kievit


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.allesoverdieren.nl.tt

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel, die informatie is ook uitgebreider. Daarnaast is die site voorzien van mooier beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze informatie op te zoeken op de nieuwe site.

 

Klik hier om naar het onderdeel World's Nature te gaan.

Klik hier om naar het onderdeel Petworld te gaan.

 

 

 de Kievit

Kieviten zijn in de lucht ware stuntvliegers, die behendig in bochtige vluchten over hun territorium vliegen en daarbij regelmatig buitelingen maken en zelfs over de kop gaan. De meest acrobatische mannetjes blijken voor de vrouwtjes het aantrekkelijkst. Het komt bij Kieviten regelmatig voor dat een mannetje twee of meer vrouwtjes heeft. In de vlucht vallen de brede, afgerondde vleugels op.

Kieviten zijn voor hun voedsel geheel afhankelijk van de bereikbaarheid van bodemdieren, dat is ook de reden voor trekken. Vele duizenden kieviten broeden in Nederland en trekken echter in het najaar naar het zuiden. Andere soortgenoten hebben noordelijker gebroed en trekken langs de kust naar het zuiden. Nog weer anderen komen naar of blijven in Nederland om hier als wintergast of standvogel te verblijven. Soms worden de hier overwinterende kieviten overvallen door een extreem strenge winter, de kans op overleven is dan zeer klein.

De kievit komt voor op akkers en weilanden, soms ook wel op slikken en schorren. Maïsakkers lijken steeds favorieter te worden.

Ze broeden over het algemeen op weidevelden of op grasland tussen hoge graspollen, de eieren zijn gespikkeld. De populatie neemt af doordat weilanden tijdens de broedtijd gemaaid worden, maatregelen om het maaien uit te stellen lijken succes te hebben.

(Foto: www.natuurbeleving.be)

Omhoog