ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.530 bezoekers 209 leden Log in

meerkoetAlles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

de Meerkoet

De meerkoet komt veel voor in moerassen, parken, sloten, grachten en vaarten. Ze zijn vaak grazend op weilanden of aan de kant van de weg te zien. In het water duiken ze regelmatig onder opzoek naar waterplanten. Op het menu staan diverse soorten voedsel, het is een alleseter.

De meerkoet heeft een lengte van zo`n 37 cm. Zijn spanwijdte bedraagd ongeveer 80 cm. Hiermee is hij slechts half zo groot als een wilde eend. Zijn gehele lijf is zwart met uitzondering van de snavel en de bles op de kop. De jongen hebben een roodachtige kop met gelige veertjes er omheen en een witte snavel. Hun rug is al zwart.

Hij bezet vroeg in het voorjaar een territorium en verdedigt dat opvallend aggressief tegen indringers. Men ziet hem in deze tijd vaak achter andere watervogels als eenden aanzitten, hij neemt dan een soort aanloopje op het water terwijl hij met zijn vleugels slaat.

De meerkoet leeft in het najaar en in de winter vaak in grote groepen, dicht opeengepakt. Ze zijn het hele jaar in ons land te vinden.

 

Omhoog