ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.103 bezoekers 209 leden Log in

vinken: putter / distelvink


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

de Putter / distevink

De putter die ook wel distelvink genoemd wordt is een van de kleurrijkste vinkensoorten van Nederland.. De kop is wit-zwart met een rood masker, de rug bruin, de stuit wit, de staart en de vleugels zwart, met een brede gele band over de vleugels. De jongen daarin tegen zijn grijsgroen tot geelachtig. Hij bereikt een lengte van rond de 14 cm.

Door zijn relatief korte poten en zijn lange puntige snavel is hij perfect uitgerust om diepliggende zaden van distels, kaarden en klissen te bemachtigen. (hieraan dankt hij ook zijn tweede naam: distelvink) `s Zomers staan ook kleine insecten op het menu.

De putter broedt en komt voor in parkachtig landschap, halfopen cultuurgebied en zelfs in bossige delen in steden.

Het nest wordt in de buitenste takvork van vruchtbomen gebouwd, zo'n 3-10 m hoog. Er worden 4-6 eieren gelegd. De broedduur bedraagt 11-13 dagen en de jongen worden 13-16 dagen door de ouders gevoederd. Putters hebben per seizoen 2-3 broedsels.

Vanwegen zijn mooie kleuren wordt de distelvink vaak gevangen voor in volières en kooitjes. De conditie van de vogels verslechterd dan vaak erg door stress.

(Foto: www.natuurbeleving.be)

Omhoog