ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.506 bezoekers 209 leden Log in

wombat


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

 

de Wombat

De wombat is een krachtig gebouwd buideldier die wel wat op onze das lijkt. Ze leven in Australië, één soort echter ook in Tasmanië (de gewone wombat). Hier leven ze op grasvlakten en in bossen.

Ze hebben lange klauwen waarmee ze vertakte gangenstelsels in de aarde graven. Op het menu staan voornamelijk knollen en wortels, dierlijk voedsel eten ze niet. Ze kunnen hele graanakkers plunderen. De boeren hebben daarom een grote hekel aan wombats en ze zijn in een groot aantal gebieden dan ook volledig uitgeroeid.

De gewone wombat, die circa 120 cm lang kan worden, graaft gangen die ruim 15 meter lang en wel twee meter diep kunnen zijn.

In de herfst brengt het wombatvrouwtje één jong ter wereld. Het jong blijft 3 maanden in een buidel. Deze bevindt zich op de buik van zijn moeder. Het jong wordt daar door middel van twee melktepels gevoed. Ook als het jong de buidel heeft verlaten blijft het nog meerdere maanden bij de moeder.

Het is niet precies bekend of wombats onder de grond ook in groepen bijeenkomen of dat het solitair levende dieren zijn. Gewone wombats worden gemiddeld wat ouder dan 20 jaar.

(Foto: http://www.yesnet.yk.ca/schools/wes/)

Omhoog