ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.530 bezoekers 209 leden Log in

walvissen: Groenlandse walvis


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

de Groenlandse walvis

De Groenlandse walvis, die tot de familie van de echte walvissen (baardwalvissen) behoort, leeft in de Noordelijke Poolzee. Hij wordt tussen de 15 en 20 meter lang.

Hij heeft een naar verhouding enorme kop. Vanaf de kop wordt het lichaam in de richting van de staartvin smaller. De Groenlandse walvis heeft sterk gewelfde kaken, die plaats bieden aan de soms wel 4,5 meter lange baarden, geen andere baardwalvis bereikt deze lengte ook.

Op het menu van de Groenlandse walvis staat plankton dat hij met zijn baleinen uit het water zeeft.

De paring vindt plaats in het voorjaar. De jongen worden 11 tot 12 maanden later ook in het voorjaar geboren. Ze worden een jaar lang gezoogd.

De Groenlandse walvis behoort tot de met uitsterven bedreigde soorten. Er is in de afgelopen eeuw veel op hem gejaagd. Tegenwoordig zijn er nog maar zeer weinig exemplaren.

Omhoog