ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.385.592 bezoekers 209 leden Log in

salamanders: vuursalamander


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

 

 

de Vuursalamander

De vuursalamander behoort, zoals zijn naam al zegt, tot de salamanders. Het vuur komt van de gele vlekken op de rug, staart en kop.

Hij leeft in loofbossen, in heuvelachtig gebied en in laaggebergte. Ze komen vooral in Midden- en Zuideuropa en in Noordwest-Afrika. Meestal tref je de vuursalamander in vochtige gebieden aan, in de nabijheid van water aan.

Hij wordt circa 20 cm lang, in de Balkan echter meer dan 30 cm. De staart van de vuursalamander is nogal kort. De huid scheidt een soort slijm af dat de ogen, neus en mond van de vijand kan irriteren en hem soms zelfs kan doden.

Op het menu staan slakken, wormen en allerlei insecten, deze vangt de vuursalamander overwegend 's nachts.

De paring vindt na de winterslaap op het land plaats. Het mannetje scheidt zijn zaad op de bodem af, hier wordt het door het wijfje opgenomen. De eitjes worden inwendig bevrucht.

Na 10 maanden worden er zo'n 60 levende jongen geboren. Ze worden in het water geboren en hebben uitwendige kieuwen. Ze moeten de eerste 2-3 maanden in het water leven totdat hun longen zich hebben ontwikkeld. Dan gaan ze aan land.

(Foto: www.natuurfotografie.be)

Omhoog