ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.385.592 bezoekers 209 leden Log in

slangen: ringslang


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

Ringslang

 

De ringslang, die ongevaarlijk is voor de mens, leeft in Europa, Noordwest-Afrika en West-Azië. Het is één van de meest voorkomende en bekendste slangen in Europa. De lengte van een ringslang bedraagt tussen de 1 en 2 meter. De vrouwtjes zijn meestal sterker en langer dan de mannetjes. De tekening van hun huid is verschillend, want er bestaan negen ondersoorten.

Gewoonlijk jaagt de ringslang overdag op het land en in het water naar vissen, insecten, kleine zoogdieren en kikkers. Deze worden meestal levend verslonden door de ringslang. De slang geeft ook een slijmerige afscheiding af die voor sommige kleine dieren dodelijk is. Deze afscheiding is voor de mens onschadelijk.

Ringslangen planten zich vroeg in de zomer voort. Daarbij probeert het mannetje het vrouwtje te verleiden door zijn ruwe keel tegen haar lichaam aan te wrijven. Als het vrouwtje bereid is winden de slangen zich om elkaar heen en paren ze.

Na circa twee maanden legt het vrouwtje maximaal 30 relatief ver ontwikkelde eieren op een beschutte plaats onder mos of bladeren. Na één à twee maanden (afhankelijk van de temperatuur) komen de jongen uit het ei. Bij de geboorte hebben ze een lengte van ongeveer 15 cm.

(Foto: www.natuurfotografie.be)

Omhoog