ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.385.150 bezoekers 209 leden Log in

konijnen: speelgoed 2


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

 Konijnen speelgoed 2

In de rubriek konijnen: speelgoed heb je kunnen lezen wat je er aan kan doen om er voor te zorgen dat een konijn zich in zijn hok niet verveeld. Maar ook als je konijn los loopt moet hij iets te doen hebben, anders kan dat nare gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de meubels.

Veel konijnen houden er van als ze ergens op kunnen zitten zodat ze de omgeving beter kunnen overzien. Om aan deze wens te voldoen kan je bijvoorbeeld een opstapje gebruiken. Als je een klein krukje neemt waar ze net onder kan zitten heb je ook aan de tweede wens voldaan, je konijn de mogelijkheid geven zich te kunnen verstoppen. Voor dwerg konijnen kan een grote kartonnen of plasticken buis ook fantastisch zijn, let wel op dat ze er goed inpassen en er dus niet in vast komen te zitten. Bij de kartonnen buis is het knagen er aan niet zo`n probleem (als dit beperkt blijft), als de buis van plastic is moet dit echter voorkomen worden, het is dan ook minder goed speelgoed.

Konijnen staan niet voor niets bekend als dieren die graag graven, ook hier kan je binnenshuis aan toe geven zonder een bak grond te plaatsen. Een oude handdoek of kussen zorgt er voor dat je konijn zich ook in deze behoefte kan voldoen. Pas overigens wel op dat er niet van gegeten wordt.

Sommige konijnen vinden het schitterend om met een keukenrol te kunnen gooien, hoewel karton verteerd moet je toch oppassen dat er niet te veel van gegeten wordt. Zelfs een kleine bal wordt door sommigen erg gewardeerd, het is vaak gewoon een kwestie van kijken wat je konijn wel en niet leuk vindt.

Omdat je moet oppassen daat je konijn niet van het speelgoed eet denk je misschien dat je maar beter niets kan geven, dat is echter juist niet goed omdat zodra je konijn zich verveeld hij van alles gaat uithalen om zich te vermaken...

Tijdens het spelen in huis moet je altijd zorgen dat je konijn niet bij snoeren kan. Echter moet je ook dan altijd een oogje in het zeil houden, eten ze niet van planten (meeste kamerplanten zijn giftig voor konijnen), het speelgoed of aan de meubels? Het kost misschien wat tijd, maar daarmee heb je wel een gelukkig konijn, en daar gaat het toch om?!

Omhoog