ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.129 bezoekers 209 leden Log in

honden algemeen: tweede hond erbij


Logo Het DierenRijk .nl

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

Van deze pagina is een verbeterde en uitgebreide versie te vinden op de nieuwe site. Klik hier om naar Het DierenRijk .nl te gaan.

 

 

Ik wou dat ik 2 hondjes was, dan kon ik samen spelen

Veel honden zitten tijdens het werk van hun baas lange tijd alleen thuis of de baas kan ze wanneer hij thuis is niet genoeg aandacht geven. Zulke honden kunnen zich gaan vervelen en eenzaam worden. Een oplossing is een tweede hond erbij, dan moet je echter wel met een aantal zaken rekening houden;

Allereest krijg je de keuze pup of volwassen hond. Bij een oudere hond is het niet verstandig om een pup te nemen, als je een hond hebt die erg speels en nog jong is dan kan een pup juist wel.

Als jouw hond dominant is dan is het verstandig een onderdanige hond te nemen, bijvoorkeur een teefje. Laat jouw hond als het een reu is castreren omdat dan de dominantie afneemt, bij een teef kan het het tegenovergestelde opleveren, dus die moet je om deze reden niet laten helpen.

Als jouw hond een angsthaas is die van het minste of geringste schrikt moet je nooit een pup nemen omdat deze dat gedrag dan overneemt. Een rustige en zelfverzekerde hond is de beste keus. Twee dominante of bange honden bij elkaar is ten strengste af te raden.

Als je een zogenaamde Brak hond hebt (bijv. Fooxhound, beagle, basset, bloedhond) dan is het nemen van een tweede hond zeker aan te raden, dit zijn namelijk rassen die zijn gefokt om in meuten (groepen) te jagen. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat zij uitbundig communiceren door middel van blaffen. Hou er ook rekening mee dat als je meerdere honden hebt (muv. gezelschapshonden) hun jachtinstinct weer boven komt.

Wanneer er een tweede hond bij komt krijg je vrijwel zeker te maken met jaloezie. Om te voorkomen dat dit uit de hand loopt moet je weten welke hond het hoogst in de rangorde staat, dit kan je bijvoorbeeld zien als de ene hond wel aan het botje van de andere mag komen, maar omgekeerd niet, en wie dringt voor om je het eerst te begroeten? Dat is de leider. De leider moet je eerst begroeten, aanhalen en eten geven. Je moet het dus niet voor de zwakste opnemen omdat de sterkste hem daar dan op afrekent. Hier geldt heel duidelijk Leef je in de natuur van je hond.

Als je met twee honden gaat lopen zal je zien dat als je een andere hond tegenkomt de leider jouw andere hond op zijn plaats zet. Hij neemt het namelijk voor de zwakkeren op en gaat dus alleen naar de vreemde hond toe. Om dit te voorkomen moet je de hond die het hoogste in rang staat de langste riem geven zodat de andere hond wordt gedwongen achter de leider te blijven zodat er geen ruzie komt.

Het lijkt nu heel ingewikkeld om een tweede hond in huis te nemen. Het kost inderdaad wat moeite om weer rust in huis te krijgen, maar het is de moeite waard, zowel voor jouw als voor je hond.

Omhoog