ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.529 bezoekers 209 leden Log in

katten algemeen: poetsgekte


 

Logo Het DierenRijk .nl

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

Van deze pagina is een verbeterde en uitgebreide versie te vinden op de nieuwe site. Klik hier om naar Het DierenRijk .nl te gaan.

 

 Katten: poetsgekte

Katten poetsen en likken hun vacht vaak wel een paar uur per dag. Soms gaan ze dit echter overdrijven en likken en bijten ze net zo lang tot er bloederige en kale plekken ontstaan. Het is dan van belang dat je snel de oorzaak vindt zodat je er iets aan kan doen.

Bij deze drang, ook wel excessief likken genoemd, is likken bijna een verslaving geworden. Het kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst moet je de dierenarts laten onderzoeken of de kat geen huidparasieten of voedselallergie heeft.

Vaak ligt de oorzaak echter meer op het psychische gebied, stress kan een grote boosdoener zijn. Een verhuizing, verbouwing, veel harde muziek, andere werktijden baas en een nieuwe huisgenoot kunnen die stress veroorzaken. Verveling kan ook tot poetsgekte leiden.

Het is van belang als er veranderingen zijn geweest om extra met je kat te spelen, veel aandacht te geven en hem extra te verwennen. Als je kat alleen is kan het ook aan verveling liggen, dan kan een andere kat in huis nemen misschien uitkomst bieden.

Omhoog