ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.568 bezoekers 209 leden Log in

honden algemeen: contact met baby


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

Van deze pagina is een verbeterde en uitgebreide versie te vinden op de nieuwe site. Klik hier om naar Het DierenRijk .nl te gaan.

 

 

 

Honden: een baby

Als je een hond hebt en er komt een baby bij zal deze zich moeten aanpassen en een deel van de aandacht missen. Toch zal hij zijn nieuwe huisgenoot moeten accepteren, en daarvoor is een goede basis nodig.

Je mag om te beginnen je hond en baby nóóit alleen laten, niet alleen voor het risco van de baby, maar ook hond. Het kindje kan hem namelijk onbewust pijn doen en omdat de meeste honden beseffen niets te mogen doen tegen die kleine hummel, maar hun geduld kan op raken.

Laat de hond vertrouwd raken met alle aanpassingen en veranderingen in huis zowel voor als na de geboorte van het kindje. Ga tijdens de zwangerschap extra met je hond oefenen wat betreft commando`s als zit, blijf en kom. Als de baby er dan is kan je hem bij je laten zonder telkens veel aandacht aan hem te moeten besteden.

Als een van de ouders met het kindje thuis komt moet hij of zij eerst de hond alleen begroeten en dan pas met het kindje. Een doek of zo aan de hond geven met de geur van de baby er aan zorgt er voor dat de hond aan de geur gewend raakt.

Laat hem in de eerste uren op afstand de baby observeren. Je moet hem nu belonen voor goede reacties, maar ook duidelijk straffen als hij iets doet wat niet mag. Hij mag ook niet te opgewonden worden, laat hem pas bij het kindje als hij er rustig naar kan zitten kijken.

Het is van groot belang dat je de daarop volgende maanden extra veel aandacht aan de hond besteedt zodat deze niet jaloers wordt en de baby gaat accepteren.

Omhoog