ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.529 bezoekers 209 leden Log in

fretten: bijten


Fretten: bijten

Fretten maken over het algemeen gemakkelijk contact met hun baasjes, knuffelen, spelen en wandelen vinden ze prachtig. Sommigen hebben daar echter moeite mee en bijten liever dan ze kunffelen.

Om te beginnen is de omgeving van de fret belangrijk, kleine kooien en verveling leiden tot agressief gedrag. Ze moeten om zich goed te voelen dagelijks los lopen of een zeer grote kooi hebben. Een tuigje om ze uit te laten vinden ze in het begin misschien maar niks, maar als ze doorkrijgen dat ze daardoor lekker even kunnen lopen zullen ze het al snel fantastisch vinden.

Als je fret ondanks ruimte en zorg bijt zal je met veel moeite zijn vertrouwen moeten winnen. Praat dagelijks rustig tegen hem, maar als hij bijt mag je best schreeuwen. Ook Bach-Bloese druppels werken uitstekend om je fretje wat rustiger te maken, vooral als je ze pas hebt zijn ze aan te raden. Centaury en Heather werken meestal goed bij aggresieve dieren, als ze ook zenuwachtig zijn kan je hier Cherry plum aan toevoegen.

Net als bij andere huisdieren is de basis die je legt als de fretjes klein zijn erg belangrijk. Ze zullen als jong wel eens speels bijten, wat dan geen pijn doet. Sta dit echter niet toe, zelfs niet tijdens een spelletje, omdat ze het dan als oudere dieren ook doen en dan doet het wel pijn. Als ze het doen roep dan hard 'au' gevolgd door een 'nee'. Stop direct met spelen, dan leren ze snel genoeg dat het niet mag.

Ruziënde fretten komen vaak voor, laat ze gewoon hun gang gaan zo lang het niet uit de hand loopt. Hou er overigens rekening mee dat mannetjes over het algemeen tegen soortgenoten, maar ook tegen mensen agressiever zijn. Vrouwtjes vechten onderling zelden.

Omhoog