ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.233 bezoekers 209 leden Log in

honden & katten: hond bij kat plaatsen


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

 

Katten: een hond erbij

Als een kat altijd alleen is geweest heeft hij altijd een bevoorrechte positie binnen het gezin gehad, de andere gezinsleden hadden alleen aandacht voor hem of haar. Net als bij kinderen die een broertje of zusje krijgen moet ook de kat er aan wennen dat hij de aandacht moet delen en de nieuwe huisgenoot moet accepteren. Een goede start is dan van groot belang.

Als er een hond bij het gezin komt zal deze veel aandacht op eisen die normaal naar de kat zal gaan. Deze heeft naar zijn idee een concurrent in huis. Ook de geur, het drukke gedrag van de hond en het blaffen kunnen nogal wat stress opleveren.

Laat je kat met de hond kennismaken als deze slaapt, zorg er dus voor dat je hondje zijn buik vol heeft en goed moe is. Dwing je kat niet, maar laat deze rustig haar gang gaan, ook als ze niet naar hem toe gaat. Doet ze het wel, dan krijgt ze de mogelijkheid aan hem te snuffelen en hem eens goed te bestuderen. Dit kan er tot leiden dat ze hem niet meer als vijand ziet. Zorg dat je bij deze kennismaking zelf rustig bent omdat de kat dat aanvoelt, blijf echter hoe dan ook in de buurt. Schrik niet als je kat gaat blazen of in de aanval lijkt te gaan, zo lang de hond niets doet zal ze hem niets aan doen.

Je moet er rekening mee houden dat je hondje wel een paar krauwen zal krijgen in de eerste weken. Dit zal je echter maar voor lief moeten nemen, leer hem echter wel niets terug te doen zodat de kat leert dat hij geen kwaad in de zin heeft en dat aanvallen dus overbodig is.

Omhoog