ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.388.469 bezoekers 209 leden Log in

honden algemeen: verharen


Logo Het DierenRijk .nl

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

Van deze pagina is een verbeterde en uitgebreide versie te vinden op de nieuwe site. Klik hier om naar Het DierenRijk .nl te gaan.

 

 

Honden: verharen

Bijna alle honden verharen, dit kan leiden tot veel schoonmaakwerk of zelfs allergie. Verharen is niet tegen te houden, maar je kan de overlast in huis wel binnen de perken houden.

Verschil per ras

Praktisch ieder hondenras verhaard, de ene echter erger dan de andere. Over het algemeen is het zo dat de honden die je niet moet trimmen (knippen) het meest verharen.

Uitborstelen

De effectiefste manier om de overlast te beperken is uitborstelen. Doe dit iedere dag. De soort borstels en kammen die je moet gebruiken verschillen per ras. Zo is voor een kort harige hond een borstelhandschoen zeer handig, een borstel is meer voor langharige honden die echter na het borstelen nog gekamt moeten worden. Vraag als je een rashond hebt bij de rasvereniging wat je het beste kan gebruiken en anders bij de dierenspeciaalzaak.

Het is van belang dat je met korte, diepe en stevige halen kamt met de groeirichting mee, vervolgens doe je het tegen de richting in om het haar dat is blijven zitten alsnog te verwijderen.

Bad

Als je hond in bad is geweest is het makkelijker de oude haren te verwijderen, het is wel van belang dat je eerst de klitten uit de vacht verwijdert omdat je deze er anders veel moeilijker uitkrijgt.

Opzuigen

Er zijn natuurlijk heel wat honden die niets van de stofzuiger moeten hebben, als dat bij jouw hond niet het geval is kan je ook proberen de hond te stofzuigen. In de dierenspeciaalzaak zijn speciale koppelstukken te krijgen. Je kan het ook goed met de kruimeldiep doen omdat deze minder hard zuigt.

Omhoog