ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.130 bezoekers 209 leden Log in

honden algemeen: slechte adem


Logo Het DierenRijk .nl

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

Van deze pagina is een verbeterde en uitgebreide versie te vinden op de nieuwe site. Klik hier om naar Het DierenRijk .nl te gaan.

 

 

Honden: slechte adem

Een slechte adem bij honden komt vaak voor. Meestal zijn achtergebleven etensresten en tandplaque de oorzaak. Er zijn gelukkig heel wat manieren om je hond weer een frisse adem te geven.

Poetsen

De beste manier om je hond van slechte adem af te helpen is poetsen, zo verwijder je tandplaque en etensresten en de tandpasta zelf zorgt ook voor een frisse geur.

Als uw hond het niet gewend is kunt wat knoflookwater of vleesbouillon dat je met de vingers over de tanden smeert. Als dit geen probleem is kan je het met een tandenborstel proberen, en als laatste ook hondentandpasta. In het begin kan het tandvlees wat bloeden omdat het geïrriteerd is of omdat het simpelweg niet aan poetsen gewend is.

Honden tandpasta vormt geen gevaar voor je hond als deze het inslikt, vaak kan het ook alleen weg spoelen door te drinken.

Flossen

In de dierenwinkel zijn zogenaamde flossen tekoop, deze bestaan uit allemaal draadjes waardoor als je hond er op kauwt als het ware flosst.

Tussendoortjes

Geef als tussendoortje vooral harde dingen omdat deze het gebit reinigen. Verder zijn vooral wortels en appels aan te raden. Geef geen plakkerige snacks.

In de dierenwinkel zijn diverse snoepjes te krijgen tegen een slechte adem, je zal zelf uit moeten vinden welke helpen, maar soms kan het echt een uitkomst bieden.

Voeding

Om te beginnen is het verstandig geen vers voer of diner te geven, maar gewoon droge brokken omdat ook deze weer wat reinigen omdat ze hard zijn en veel minder ruiken. Er zijn ook speciale brokken te koop, vaak is dat echter wat overdreven.

Puppy-adem

Puppy`s staan bekend om de zogenaamde puppy adem. Deze wordt veroorzaakt door bacteriën en bloed aan het tandvlees bij het wissel van tanden. Je kan hier weinig tegen doen, het wordt vanzelf beter.

Omhoog