ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.530 bezoekers 209 leden Log in

lepelaar


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

de Lepelaar

Opvallend aan de lepaar is zijn snavel die, hoe kan het ook anders, de vorm van een lepel heeft. In deze snavel zitten tastzintuigen waarmee hij zijn prooi opspport terwijl hij over de bodem woelt. Op het menu staan voornamelijk stekelbaarzen, kleine witvissen, waterinsecten en garnalen.

Lepelaars broeden op slechts enkele plaatsen in Europa, waarvan Nederland de meest noordelijke is. Andere kolonies van enige omvang zijn alleen te vinden in Zuid-Spanje en Oostenrijk. Ze broeden in moerassige gebieden, in dichte rietkragen of in moeilijk bereikbare bomen en struiken.

In osn land is de lepelaar vanaf februari tot augustus-september aanwezig, af en toe overwintert een exemplaar. Ze gaan via Franse en Spaanse moerassen naar de winterkwartieren langs de Westafrikaanse kust en het gebied ten zuiden van de Sahara.

(Foto: http://natuurbeleving.scene24.net)

 

Omhoog