ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.357.957 bezoekers 209 leden Log in

siesel


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

de Siesel

Siesels hebben grote, donkere ogen, korte oren en een korte, dichtbehaarde staart. Ze zijn van boven geelgrijs en onderaan witachtig. Het zijn echte steppe bewoners.

Ze eten uitsluitend vegetarisch (het zijn herbivoren). Op het menu staan zaden, kruiden, grassen, bloemen en wortels. Tijdens het eten zitten ze op de achterpoten.

Siesels bewonen ondergrondse holen die tot anderhalve meter diep zijn. Ze leven aleen in het hol. De holen liggen dicht bijeen, waardoor ze een soort kolonie vormen. De siesel is een echt dagdier, hij zit verticaal op de achterpoten op de uitkijk, hij alarmeert anderen door een schel gefluit. Ze houden een lange winterslaap van september tot maart.

Direct na het ontwaken uit hun winterslaap breekt in maart de paartijd aan. Na een draagtijd van circa 25 dagen brengt het vrouwtje verspreid over het jaar 3 à 8 jongen voort. In het begin zijn ze nog blind en volkomen naakt. Ze worden zes weken lang gezoogd en blijven dan nog enkele weken bij de moeder, alvorens een eigen hol in het gebied van de kolonie te betrekken. Ze zijn het volgende jaar al geslachtsrijp

 

Omhoog