ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.320 bezoekers 209 leden Log in

marters: nertsAlles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

Nertsen

De nerts is een nauwe verwant van de bunzing. Het is één van de bekendste pelsdieren (familie van de marterachtigen) en wordt tegenwoordig gefokt vanwege zijn dichte pels. Deze bestaat uit korte, gladde bovenharen en heeft een bruinachtige kleur. Daaronder en daartussen ligt dicht wolhaar.

Vroeger kwamen nertsen in heel Europa voor. Er werd echter met name in Midden-Europa veel op ze gejaagd en hier zijn ze dan ook uitgestorven. Tegenwoordig zijn er talloze pelsdierenkwekerijen waar de nertsen vaak onder erbarmelijke omstandigheden worden gehouden.

Nertsen worden ongeveer 55 cm lang, waarvan de staart 18cm. in beslag neemt, en hebben een langgerekt lichaam, dat enigszins doet denken aan dat van een visotter. Hun korte pootjes eindigen in tenen die door zwemvliezen met elkaar verbonden zijn.

De paring vindt in het voorjaar plaats. Na een draagtijd van slechts 40 à 48 dagen werpt het vrouwtje 3 à 7 jongen. Deze verlaten het nest (bouw genaamd) na ongeveer 2 maanden.

Nertsen leven over het algemeen solitair. Op het menu staan slakken, vissen, muizen, kikkers en kreeften, soms ook jonge vogels. Ze jagen voornamelijk `s nachts.

 

Omhoog