ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.385.198 bezoekers 209 leden Log in

veelvraat


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

de Veelvraat

Met zijn gewicht tot 35 kilo is de veelvraat de zwaarste Europese marterachtige. Hij kan een lengte van maximaal 85 cm. hebben met een staart van 15 cm. Hij heeft donkere haren met lichte vlekken op de kop en gele aan de zijkant.

Hij komt voor in moerassen of moerassige gebieden maar ook in bergbossen met steile rotsen.

De veelvraat is zowel overdag als 's nachts actief. Buiten de paartijd leeft hij solitair. Hij beweegt zich voort in een soort korte galop. Verder springt, klimt en zwemt hij goed. De grootte van het territorium varrieerd van zo`n 200 tot 1600 km². Ze kunnen 18 jaar oud worden.

Op het menu staan vogels, insecten, aas kleine zoogdieren als lemmingen en bessen. In de winter worden (zieke) herten, reeën, elanden en rendieren gevangen. Hij verjaagt ook andere roofdieren van hun prooi zoals Vossen. De naam veelvraat heeft niets te maken met de wijze of de hoeveelheid dat het dier eet, maar is een verbastering van Fjellkatte of bergkat.

De veelvraat komt voor van Scandinavië tot Noord-Amerika. De aantallen in een gebied zijn door de gigantische territoria overal gering.

(Foto: http://natuurbeleving.scene24.net)

Omhoog