ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.388.472 bezoekers 209 leden Log in

lynx: pardellynx


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

pardellynx

De pardellynx is gemiddeld iets kleiner dan de Lynx, sterker gevlekt met zwaardere bakkebaarden. Er zijn naar verluidt twee variaties, met grotere en met kleinere vlekken, ze leven beide in andere gebieden. Ze wegen maximaal 28 kilo en kunnen 1,1 meter lang worden.

Hun leefomgeving bestaat uit stekelig, ondoordringbaar struikgewas, soms ook open land en bos. Het terretorium is 400 tot 1000 ha. groot.

Op het menu staan overwegend konijnen, 1 per dag. Als er onder de konijnen een ziekte uitbreekt of door slechte omstandigheden de populatie sterk inkrimpt kan de pardellynx in grote problemen komen.

Er wordt voornamelijk `s avonds en `s nachts gejaagd, in de winter zijn ze soms ook overdag actief.

De pardellynx is de zeldzaamste en meest bedreigde katachtigen van de wereld, vermoedelijk zijn er nog maar enkele honderden van in het wild over en de populatie blijft schrikbarend snel inkrimpen. Ze komen alleen nog maar voor op het iberisch-schiereiland. Er zijn diverse fokprojecten gestart, maar misschien zijn deze al te laat om de soort te redden.

(Foto: http://natuurbeleving.scene24.net)

Omhoog