ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.503 bezoekers 209 leden Log in

manenschaapAlles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

Manenschaap

Het manenschaap is een wild schaap dat in Afrika voorkomt. Opvallend aan deze soort schapen is dat de hals, borst en voorpoten met manen bedekt zijn, vandaar dus ook zijn naam. Echter is hij nauwer verwant aan de geiten dan aan de schapen.

Het manenschaap leeft in rotsachtige en droge gebieden, op het menu staan grassen, twijgen, kruiden en bladeren. Het tekort aan vocht in zijn leefomgeving vangt hij op door de morgendauw van bladeren te likken.

In de streken waar ze leven is er bijna geen mogelijkheid om te verschuilen voor gevaar, alleen de camouflage kleur helpt hen te ontkomen aan roofdieren. Wanneer ze een vijand ruiken blijven ze doodstil staan.

Het zijn zeer goede klimmers wat ook van groot belang is in rotsachtige gebieden, ze leven in kuddes die grote afstanden afleggen opzoek naar voedsel.

Het vrouwtje baart ieder jaar 1 à 2 jongen. Al na enige uren tot dagen trekken deze met de kudde mee waar het vrouwtje toebehoord.

(Foto: http://natuurbeleving.scene24.net)

Omhoog