ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.391.233 bezoekers 209 leden Log in

wisent


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

Wisent

De wisent behoort tot de orde van de runderen. Hij heeft een donker bruine pels en een zwart gekleurde borstkas. De vacht is wollig en dik. De mannetjes hebben manen.

Hun habitat bestaat uit loof- en gemengde bossen met openplekken en moerassige gedeelten. Bizons voeden zich met gras, kruiden, boombladeren, knoppen en de bast van bomen.

Wisents leven in kuddes van gemiddeld 17 dieren, in de winter soms meer. Oude volwassen stieren leven meestal solitair. Ze zijn dag en nacht actief.

Ze kunnen goed zwemmen, ruim 3 meter ver springen en hard rennen. Echter bewegen ze zich voornamelijk langzaam voort. Het zijn eveneens zeer sterke dieren.

De Wisent heeft een draagtijd van 9 maanden en baart over het algemeen maar 1 kalf, dit blijft ruim 2 jaar bij de moeder. Ze worden 25 tot 30 jaar oud.

De Wisent is tamelijk zeldzaam, rond de vorige eeuwwisseling stierf een van de twee soorten uit en werd de andere op enkele in gevangenschap levende dieren ook bijna uitgeroeid. Momenteel leven er ongeveer 3000 dieren in het wild in de Noordelijke gebieden van Europa.

(Foto: http://natuurbeleving.scene24.net)

Omhoog