ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.530 bezoekers 209 leden Log in

dofijnen: bruinvis


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

Bruinvissen

De bruinvis, ook wel kleine tuimelaar gemoemd, leeft in de kustwateren van het noordelijk halfrond. Het is met zijn lichaamslengte van maximaal 1,8 meter een kleine dolfijnensoort. Ze behoren tot de walvisachtigen.

Hij heeft een kleine kop met een brede afgeronde snuit. In zijn bek bevinden zich 80 tot 100 scherpe tanden. De langwerpige spleetogen liggen bijna op gelijke hoogte met de snuit.

Bruinvissen leven in groepen van ongeveer 15 dieren. Ze hebben een levendig contact met elkaar en helpen elkaar wanneer er gevaar dreigt.

Op het menu staan vissen en inktvissen. Tijdens het jagen kunnen ze circa 5 minuten onder water blijven, daarna moeten ze naar het wateroppervalk om te ademen.

Na een lange, innige paring wordt er na een draagtijd van 10 tot 11 maanden een jong ter wereld gebracht. Het jong wordt de eerste 8 maanden gezoogd. Tijdens het zogen zwemt de moeder dicht aan de wateroppervlakte zodat het jong zonder moeite kan ademhalen.

(Foto: http://natuurbeleving.scene24.net/)

Omhoog