ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.529 bezoekers 209 leden Log in

apen: Indri`s


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

Halfapen: Indri`s

De familie van de indri's, die tot de halfapen behoort, bestaat uit vier soorten: de sifaka, wolmaki, indri en het vingerdier. Alle vier de soorten leven uitsluitend in de wouden van Madagascar.

De Indri

De indri is de grootste soort met een lichaamslengte van 70 cm. Hij heeft maar een heel korte staart dit onderscheidt hem van de anderen. De indri heeft evenals de sifaka een zeer luide stem. Ze brengen een huilend en klaaglijk geluid voort. Hij leeft zowel op de grond als in bomen. Overdag is hij onderweg om bladeren, vruchten en loten te eten.

De paring vindt in het begin van het jaar plaats. Na een draagtijd van ongeveer 5 weken baart het vrouwtje slechts 1 jong.

Het vingerdier

Het vingerdier is een heel apart nachtdier. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit dier zeer lange vingers. De sterk verlengde middelvinger speelt een belangrijk rol bij de zoektocht naar voedsel. Het dier klopt eerst op een boomstam om de insecten op te sporen die in de boom zitten.

Het dier haalt ze dan met zijn lange vinger, die voorzien is van een spitse klauw, uit de boom. Verder eet hij ook vruchten.

(Foto: larvensifaka, www.ushuaia.com)

Omhoog