ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.390.320 bezoekers 209 leden Log in

honden algemeen: kieskeurig eten


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

Van deze pagina is een verbeterde en uitgebreide versie te vinden op de nieuwe site. Klik hier om naar Het DierenRijk .nl te gaan.

 

 

Honden: Kieskeurig eten

Sommige honden hebben de neiging alles wat in hun etensbak, op de vloer of zelfs binnen bereik eetbaar is op te eten. Dat geldt echter niet voor alle honden, sommige willen alleen ons eten en andere zijn zeer kieskeurig op het gebied van smaak.

De juiste smaak

Net als mensen heeft iedere hond zijn eigen smaak. Het is dan ook van belang dat als uw hond niet zo gek is op zijn eten voer uit te proberen. Soms raken honden een soort voer ook beu, wissel dan af.

Wen menselijk eten af

Als uw hond gewend is aan ons eten is het moeilijk hem weer brokken te leren eten. Toch is dit verstandig omdat dit veel gezonder is.

Begin met het mengen van brokken, of nog beter blikvoer want dat mengt goed en lijkt meer op het huisdige menu, tussen het eten en bouw dit langzaam op. Op den duur zal de hond misschien weigeren zijn voer op te eten, maar blijf opbouwen en geef dan niets meer tussen door. Zorg er wel voor dat de brokken lekker ruiken, dat zal de hond sneller doen overstappen op zijn nieuwe eten. Als hij honger krijgt zal hij waarschijnlijk wel gaan eten, als dit niet het geval is zal u langzamer met misschien andere smaken op moeten gaan bouwen.

Blijf bij de hond

Het willen van ons eten hangt vaak samen met het in de buurt van zijn baas willen zijn. Het is daarom verstandig om tijdens het aanbieden van zijn nieuwe voer dit tijdens uw maaltijd te doen, of bij de hond gaan zitten als deze eet.

Bied eten korte tijd aan

Als de bak met brokken de hele dag blijft staan zal uw hond zijn maaltijd uitstellen als hij bijvoorbeeld even geen honger heeft of ligt te slapen, over een tijdje kan hij toch ook gaan eten. Haal om dit te voorkomen na een kwartiertje of zo de etensbak weg. Natuurlijk kan je een paar uur later wel het eten weer even aanbieden.

Kies sterke geuren

Probeer voor uw hond als deze een moeilijke eter is sterk geurend voer te kopen. U zult bij uw eigen eten ook al merken dat geur er vaak toch voor zorgt dat je er zin in krijgt. Honden hebben een veel sterkere neus en dus speelt geur een nog grotere rol. Soms is het ook mogelijk om iets door het voer te mengen, vooral als u droge brokken geeft, hoe natter het voer hoe meer het namelijk ruikt (of stinkt). Het is bijvoorbeeld mogelijk een kleine hoeveelheid kippenbouillon of rodiworst door de brokken te mengen, dit zorgt ook nog eens voor een veel sterkere smaak.

Geen tussendoortjes

Als de hond zijn eten niet op heeft moet je geen tussendoortjes geven, tegen kinderen wordt soms gezegd 'eten niet op, geen toetje', en dat moet je ook bij honden doen. Waarom zou je voer eten als je iets lekkerders kan krijgen?!

Omhoog