ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.388.616 bezoekers 209 leden Log in

stern


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

Sternen

 

Sternen, ook wel zeezwaluwen genoemd, komen aan de kusten van alle oceanen voor. In de zuidelijke gebieden zijn het standvogels, in de koelere streken trekvogels.

Het zijn slanke meeuwen met een min of meer gevorkte staart. Hun poten zijn zwak en ze kunnen er niet echt goed mee lopen. De zwemvliezen tussen de tenen zijn niet zo ontwikkeld als bij andere meeuwen. Daar tegenover staat dat de stern een elegante vlieger is en een groot uithoudingsvermogen bezit.

Wanneer sternen op een prooi jagen vliegen ze boven het water. Zodra ze met hun zeer goede ogen een prooi in het vizier krijgen storten ze zich in het water en grijpen ze het dier met hun snavel. Sternen voeden zich met kleine vissen, wormen, libellen, kreeften en insecten.

Ze nestelen vaak in enorme kolonies van duizenden vogels. De eieren leggen ze in kuiltjes in de grond. Bij het broeden en het grootbrengen van de jongen wisselen de ouders elkaar af.

 De nesten liggen dicht tegen elkaar aan. De jongen worden, als er gevaar dreigt, moedig verdedigd.

Bekende soorten sternen zijn de Noordse stern, de zwarte stern en het visdiefje.

(Foto: © www.odermatt.nl)

Omhoog