ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.385.571 bezoekers 209 leden Log in

sneeuw- & poolhaas


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

Sneeuw- en poolhaas

 

De sneeuw- en de poolhaas behoren tot de haasachtigen. Anders dan vele denken zijn haasachtigen geen knaagdieren. Het verschil zit in het aantal tanden en de functie er van.

Deze twee hazen soorten lijken qua uitterlijk veel op elkaar. Beide hebben `s winters een witte en `s zomers een bruine vacht. Ook hun gedrag maakt weinig verschil uit.

De sneeuwhaas, ook wel alpenhaas genoemd, komt voor in de Alpen en Scandinavië. Zijn voedsel bestaat uit gras en andere planten. Hij weegt zo`n 3 tot 5 kilogram.

 

Alleen de puntjes van zijn oren en de voetzolen blijven altijd zwart. Ze zwerven voornamelijk rond boven de boomgrens en op de toendra`s. Zijn voedsel bestaat uit mos, poolwilgen, bessen, schors en bladeren. Zijn gewicht varrieërd van 2,5 tot 7 kilogram. De poolhaas heeft een dikkere en warmere vacht dan zijn verwant, de sneeuwhaas. De gebieden waar hij leeft zijn over het algemeen ook een stuk kouder.

Omhoog