ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.344.306 bezoekers 209 leden Log in

olifant (Indische)



Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

Indische olifant

 

De Indische of Aziatische olifant behoort naast de Afrikaanse olifant tot de familie van de slurfdieren. Hijkan 5,5 tot 6 meter lang en ongeveer 3 meter hoog worden. Zijn gewocht bedraagd ongeveer 5.000 kilo. Hiermee is hij duidelijk kleiner dan de Afrikaanse olifant.

De Indische olifant komt voor in India, Zuidoost-Azië, Sumatra en Sri Lanka. Op de grassteppes en in de bossen voedt hij zich met gras, bladeren en andere plantendelen.

Vergeleken met de Afrikaanse olifant heeft de Indische olifant kleinere oorschelpen en kleinere slagtanden. De vrouwtjes zijn kleiner dan de mannetjes en bij hen zijn de slagtanden alleen in aanleg aanwezig.

Indische olifanten leven over het algemeen in kudden, deze bestaan uit een oude olifantenkoe die de leiding heeft, meerdere vrouwtjes met hun jongen en een ouder mannetje. In de buurt van de kudde zijn vaak nog andere stieren aanwezig.

De olifanten scheiden tijdens de paartijd een sterk ruikende vloeistof af uit klieren die zich aan de zijkant van het lichaam bevinden. Gedurende deze tijd zijn de dieren onberekenbaar en aggressief.

Na een draagtijd van 21 maanden brengt de olifantenkoe een jong ter wereld. Het jong wordt meer dan twee jaar gezoogd en blijft ook daarna nog lang bij de moeder.

 

Omhoog