ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.388.473 bezoekers 209 leden Log in

kolibrie


 

 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres

http://www.hetdierenrijk.nl

 

 

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel, die informatie is ook uitgebreider. Daarnaast is die site voorzien van mooier beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze informatie op te zoeken op de nieuwe site.

 

 Kolibries

Kolibries komen uitsluitend voor in Amerika, voornamelijk in de tropische en subtropische gebieden voor. Er zijn ongeveer 320 soorten bekend. De lengte varrieerd van 6 cm. van het kleinste soort tot 18 cm. van de grootste.

Op het menu staan insecten en nectar. Kolibries kunnen op twee manieren vligen, heel snel en op een plaats. Als ze op een plaats in de lucht blijveb staan maken ze meer dan 50 slagen per seconde.

Terwijl ze voor een bloem stilhangen zuigen ze met hun tong de nectar uit de bloem. Ze bestuiven de plant dan ook direct doordat er stuifmeel aan de snavel kan blijven plakken.

De verschillen in grootte, kleur en snavelvorm hebben te maken met de verschillen in levenswijze en voeding van de Kolibries. Ze hebben zich meestal gespecialiseerd in bepaalde bloemen. Alle soorten hebben een prachtige gekleurd verenkleed. De bonte kleuren worden veroorzaakt door de wisselende weerschijn van het licht.

De eieren worden in een zacht nest uitgebroed. Het nest bevindt zich tussen grashalmen, varenbladeren of op een andere plek dicht bij de grond. Kolibries leggen 1 tot 2 eieren die enigzins langwerpig zijn. De kleine vogel verdedigt zijn jongen op moedige en agressieve wijze. Hierdoor jaagt hij soms zelfs grotere vijanden op de vlucht.

(Foto: www.ushuaia.com)

Omhoog