ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.388.615 bezoekers 209 leden Log in

walvissen: beloega


 

Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op de nieuwe site.

 

 

 

 

 

Beloega

De beloega heeft een witte huidskleur. Hij behoort tot de dolfijnen (tandwalvissen). Ze leven tussen de ijsschotsen van de Noordelijke poolzee.

Ze bereiken een lengte van 3 tot 5 meter en worden 800 tot 1400 kilo zwaar. De jongen wegen in verhouding minder: bij de geboorte zijn ze ongeveer 1,5 meter en wegen ze zo`n 80 kilo.

Ze kunnen ruim 300 meter diep duiken, ze kunnen echter niet te lang onder water blijven omdat ze net als dolfijnen regelmatig adem moeten halen boven water. Hier voor moeten ze gaten in het ijs opsporen. Dit doen ze op de zelfde manier als het opsporen van hun voedsel, kreeft, vis en inktvis. Ze doen dit met echolocatie, ze zenden geluiden uit en door middel van de echo kunnen ze een beeld krijgen van hun omgeving. Ze kunnen vele verschillende geluiden maken, van laag gebrom tot het bekende hoge gefluit.

(Foto: www.ushuaia.com)

Omhoog